- Jeg var aldri nervøs

Sheff Utd vant med utespiller i mål.

(Dagbladet.no): Sheff Utd - Arsenal 1-0: Et skadeskutt Arsenal lå under 1-0 på Bramall Lane. Etter en time så elendigheten ut til å snu da hjemmelagets keeper Paddy Kenny ble skadet. Uten keeper på benken måtte Phil Jagielka ta over mellom stengene. Men Jagielka gjorde jobben og holdt nullen.

– Jeg liker å ha en ekstra spiss på benken og fikk ikke panikk da Jagielka måtte inn i mål. Han var ikke bekymret, og det var ikke jeg heller. Det var hans eneste sjanse til å bli kampens beste spiller, gliste Sheffield United-manager Neil Warnock.

Med andrekeeper Ian Bennett ute til slutten av januar valgte altså de rødhvite å stille uten keeper på reservebenken. Jagielka har tidligere stått i mål, og fungerer også som reservekeeper når det er behov. Og fem minutter før slutt vartet han opp med en matchvinnerredning av klasse.

Formspilleren Robin van Persie fikk avsluttet fra kort hold, men keepervikaren strakk seg så lang han var og fikk slått ballen over.

«Jags» har blitt kåret til Årets Spiller blant Sheffield United-fansen de siste to årene, og dagens innsats gjør nok ikke sannsynligheten for et hattrick mindre. Men han må dele æren for seieren med blant annet Christian Nade.

Mot slutten av omgangen fikk Nade en langpasning fra forsvaret. Franskmannen vendte bort en passiv Kolo Toure, og alene med en utrusende Jens Lehmann gjorde han ingen feil.

Dette var 22-åringens første mål for Sheffield United etter overgangen fra Le Havre i sommer. I tillegg til de to matchvinnerne jobbet også de øvrige tolv som spilte helhjeret.

Få alternativer

VIKAR: Phil Jagielka (t.v) overtok keepertrøya til Paddy Kenny da sistnevnte ble skadet. Foto: Reuters
VIKAR: Phil Jagielka (t.v) overtok keepertrøya til Paddy Kenny da sistnevnte ble skadet. Foto: Reuters Vis mer

Etter Nades scoring hadde Arsene Wenger få alternativer å sette inn. Med Henry, Hleb, Adebayor, Walcott og Ljungberg ute valgte Wenger å starte kampen med relativt ukjente Jeremie Aliadiere på topp. Franskmannen var både aktiv og frisk, men klarte kun unntaksvis å true hjemmelagets mål.

– Vi var uheldig. Det ville seg ikke for oss i dag og dette tapet er vanskelig å svelge, sa Arsene Wenger etter kampen.

Cesc Fabregas kom riktignok inn i midten av andre omgang, men utover det spanske vidunertbarnet manglet matchvinneremnene. Det brasilianske stortalentet Denilson kom også inn, men klarte aldri å utmerke seg på de få minuttene han fikk.

Dermed faller Arsenal til femteplass på tabellen. Sheffield United på sin side, kan feire nyttår med gledelige fem poeng ned til nedryksstreken.

- Jeg var aldri nervøs