Erling Braut Haaland

- Jeg var den største floppen

Erling Braut Haaland åpner opp om slakten han fikk etter debuten for Manchester City.

FIKK KRITIKK: Erling Braut Haaland har hatt en fantastisk start på karrieren i Manchester City, men det var ikke alle som var like positive til den norske stjernespissen etter debuten. Foto: sipausa
FIKK KRITIKK: Erling Braut Haaland har hatt en fantastisk start på karrieren i Manchester City, men det var ikke alle som var like positive til den norske stjernespissen etter debuten. Foto: sipausa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Imens store deler av Manchester City-troppen har spilt fotball-VM, har Erling Braut Haaland (22) ladet batteriene og forberedt seg til den andre halvdelen av sesongen.

Allerede 22. desember er jærbuen høyst sannsynlig tilbake på fotballbanen, når Liverpool kommer på besøk på Etihad Stadium i åttedelsfinalen i ligacupen.

I et eksklusivt intervju med Viaplay kalt «Haaland Conquers England», ser jærbuen tilbake på sine første måneder i England, som nesten uten sidestykke har vært et eventyr for han personlig.

I intervjuet, som slippes tirsdag kveld, og er gjort av den danske legenden Jan Mølby, avslører Haaland blant annet hva som har overrasket ham mest etter overgangen til de lyseblå i Manchester.

- Det var kanskje nivået og hvor gode spillerne faktisk er. Hver dag på trening ser man detaljene og de små tingene. For eksempel Gündoğan, hvor god han er på de enkle tingene. Han har kanskje vært den beste spilleren på trening siden jeg kom hit, sier Haaland.

- Det er dette som kanskje har overrasket meg mest, kvaliteten og nivået hver dag på trening, fortsetter han.

SNART TILBAKE: Erling Braut Haaland har kjedet seg mens lagkamerater og venner har spilt VM. VIDEO: Sky Sports Vis mer

Fikk tyn

Utrolige 18 mål på 13 kamper er så langt fasit i Premier League for 22-åringen. I tillegg har ingen vært raskere til å score tre hat trick i Premier League. Det gjorde han sensasjonelt på bare åtte kamper i City-drakta, 40 mindre enn Michael Owen, som hadde rekorden før.

Men kritikerne ropte høyt da Haaland debuterte for City. I Community Shield-kampen mot Liverpool 30. juli bomma han på flere store sjanser, blant annet på overtid da han misset på åpent mål.

Etter å ha fått litt tid til å reflektere, sier Haaland:

- For å være ærlig tror jeg det var bra at jeg bomma på de sjansene. På den måten ble jeg minnet på at man ikke kan være 99 prosent, du må være 100 prosent. Jeg tenker at det var en bra ting, slik at jeg var enda mer skjerpa i uka etter, sier spissen.

- Jeg visste det

Han retter samtidig en liten pekefinger mot de som mente at han ikke kom til å passe inn i Pep Guardiolas system.

- Jeg visste at jeg kom til å passe inn. De som sa jeg ikke kom til å gjøre det sa det kanskje for å få litt oppmerksomhet. Men hva kan du gjøre? Du kan ikke bry deg om hva folk mener og sier om deg, det er utenfor din kontroll.

Han fortsetter:

- Jeg visste jeg ville passe godt inn et lag som scoret over 100 mål året før med Foden, De Bruyne og alle de andre. Jeg er ikke overrasket, sier Haaland.

KLAR: Erling Braut Haaland før forrige ukes treningskamp mot Girona. Jærbuen scoret ett mål. Foto: Zuma Press
KLAR: Erling Braut Haaland før forrige ukes treningskamp mot Girona. Jærbuen scoret ett mål. Foto: Zuma Press Vis mer

Bryr seg ikke

Før sesongen ble det mye debattert hva som ville være en akseptabel sesong for Haaland i form av antall mål. Noen mente at han måtte score over 20, mens andre mente at et sted rundt 15 mål ville være akseptabelt i hans debutsesong i Premier League.

Mølby spør Haaland om selv tenkte noe på hvor mange mål han måtte score for at sesongen skulle bli en suksess for han personlig.

- Nei, jeg tenkte ikke på antall mål. Jeg var den største floppen etter at jeg misset på åpent mål mot Liverpool, og ja … det er ikke noe problem, sier jærbuen og sikter til kritikken han fikk etter kampen mot Liverpool i juli.

- Jeg tar meg ikke nær av at noen kaller meg det. Jeg har vist at jeg ikke er det, og vist hva jeg er kapabel til. Nå vet folk dette. Det vil gjøre det vanskeligere for meg, fordi de analyserer og studerer meg mer. De er mer klar over meg. Det er derfor jeg må bli enda bedre.

HAALAND: Det er ikke lett å være ute blant folk for Erling Braut Haaland om dagen, da må til og med andre fotballspillere steppe inn som «livvakt». Vis mer

«Min største drøm»

I løp av intervjuet snakker Haaland også om det han beskriver som «sin største drøm».

- Alle vet det, det er å vinne Champions League. Forhåpentligvis vil jeg gjøre det i løp av livet mitt, sier han og bekrefter samtidig at ringetonen på mobilen hans er den ikoniske Champions League hymnen.

City tok seg enkelt videre til åttedelsfinalen i Champions League. Der møter de tyske RB Leipzig. Haaland bidro med fem scoringer på fire kamper i gruppespillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer