- Jeg var døden nær

Jan Åge Fjørtoft takker sin skaper for at han fortsatt lever. Søndag var han få centimeter fra å bli trafikkoffer på Autobahn utenfor Frankfurt. I en voldsom bilkrasj mellom tre biler var det bare Fjørtofts snarrådighet som reddet ham.

- Jeg var nær døden, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

- Det er et uttrykk vi bruker i Tyskland: Gott sei dank. Det passer veldig bra her, fortsetter den personlig kristne fotballproffen.

Søndag skulle han og lagkameratene i Eintracht Frankfurt ta toget fra Frankfurt til München for å delta i et sponsorarrangement. Tidlig på formiddagen tok Fjørtoft farvel med kona Marianne og barna Markus (5) og Lisa (2) i huset utenfor byen. Han satte seg i taxien, som via Autobahn skulle frakte ham til togstasjonen i sentrum.

Etter noen minutter punkterte de.

- Det var like ved et sted der Autobahn går over i en bygate, sier Fjørtoft.

Følte seg trygg

På sin egen internettside forteller Fjørtoft hva som skjedde etter at drosjesjåføren hadde stanset bilen:

« Kloke Fjørtoft gikk ut av bilen sammen med sjåføren for å ta en titt på situasjonen. Normalt står jeg ikke på Autobahn og later som ingenting, men når sjåføren begynte å ta frem reservehjulet, ble jeg stående å vente noen meter foran bilen. »

- Jeg følte meg trygg, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Reagerte lynkjapt

« En annen drosje kom forbi, stoppet og rygget tilbake for å høre om vi trengte hjelp. Jeg rakk såvidt å svare før jeg enset en bil i stor fart, sikkert 120 km/t, på vei inn i min drosje bakfra. »

Den kvinnelige sjåføren (med sikkerhetsbelte) hadde ingen sjanse til å unngå sammenstøtet, og braste inn i Fjørtofts taxi bakfra. Begge bilene fortsatte framover i stor fart. Den punkterte drosjen sneiet drosjen som hadde rygget tilbake, og fortsatte rett mot Fjørtoft.

« Jeg rakk såvidt å tenke at min siste time var kommet,og at beina mine i alle fall ville bli knust, mens jeg gjorde et iherdig forsøk på et tigersprang mot autovernet. »

- Hadde jeg stått bak bilen istedenfor foran, hadde jeg vært historie i dag, sier han.

Anbefalt kirkebesøk

Fjørtoft kom seg unna - nesten.

« Heldigvis traff min drosje den andre drosjen littegrann, og det reddet livet mitt. Jeg ble truffet såvidt i bena og nederste del av ryggen. »

« Jeg fikk selvsagt fryktelig vondt, men ingenting er brukket, og dette er kun små smerter som er mindre enn bagateller i denne sammenheng. »

For Fjørtoft skjønner hvor heldig han har vært.

- I dag ringte visepresidenten i klubben og anbefalte en kirke han kjenner til. Han ba meg dra dit og tenne et lys, sier Fjørtoft.

Reiste fra stedet

Etter smellen konstaterte Fjørtoft at alle hadde kommet fra krasjen med livet i behold.

- Men taxisjåføren min hadde blodig ansikt. Jeg skjønner ikke hvordan han klarte seg. Han sto mellom autovernet og det punkterte dekket, sier Fjørtoft.

Før politi og ambulanser kom til stedet, hadde Fjørtoft reist videre for å rekke toget.

- Jeg la igjen telefonnummert mitt i tilfelle de trenger å snakke med meg, sier han.

I går kjørte han forbi krasjstedet igjen på vei hjem til familien.

- Det lå glassrester og deler i veikanten. Denne hendelsen viser hvor viktig det er å ta vare på hverandre.

- Det var ikke min tur til å dø på søndag, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.