Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var dopet

Carl Lewis innrømmer nå at han var dopet foran OL i 1988. Unnskyldningen hans gjør ikke skandalen mindre: Hundrevis av andre var det også.

I et intervju med avisa Orange County Register kommenterer friidrettskongen for første gang avsløringene om at han ble tatt med forbudte midler under det amerikanske uttaket til Seoul-OL.

- Det var en annen situasjon den gangen, sier Lewis.

Han hevder han handlet i god tro, og at den amerikanske OL-komiteen nærmest konsekvent unnlot å straffe de utøverne som ble tatt.

- Hundrevis av amerikanere ble tatt med forbudte midler, men de fikk likevel lov til å konkurrere, påstår mannen som i stor grad brukte antidopingbevegelsen til å bygge opp sitt eget image.

Dopet på OL-pallen

Lewis ble tildelt OL-gullet på 100-meteren i Seoul etter at kanadieren Ben Johnson ble tatt for bruk av anabole steroider. Seinere er også engelskmannen Linford Christie tatt for doping. Det betyr at de tre første i mål på et av tidenes mest prestisjetunge 100-meterfelt er tatt i doping. En hel seierspall av juksere.

Moralske vinnere

Og velger man å tro på påstandene til Lewis om at hundrevis av amerikanere var dopet på den tida, så er det neppe noen grunn til å tro at det fantes noen moralske vinnere på de neste plassene heller. For der kom landsmennene Calvin Smith og Dennis Mitchell.

Kosttilskudd

Lewis skal ha blitt tatt tre ganger foran OL i 1988. Blant annet for bruk av efedrin. Advokaten hans tar naturligvis den mildeste og mest uskyldige varianten: Lewis visste ikke hva han fikk i seg gjennom diverse kosttilskudd.

Han vet derimot at han aldri ville oppnådd sine ni OL-gull om han hadde vært ti år seinere ute.

- Med dagens system ville jeg blitt utestengt og fått konkurranseforbud, innrømmer Lewis overfor avisa.

I GOD TRO: Carl Lewis hevder han handlet i god tro da han brukte forbudte midler. Bildet er hentet fra OL i 1988.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media