- Jeg var dypt ulykkelig

Mika Myllylä snakket i dag ut om den vonde tiden etter dopingskandalen i Lahtis på nasjonalt TV.

- Jeg var veldig ulykkelig, og har aldri opplevd noe så fælt i hele mitt liv. Tiden etter Lahtis var den verste i mitt liv, sa Myllylä i sin første TV-opptreden etter at dopingskandalen så dagens lys.

- Etter VM var jeg helt sikker på at jeg aldri mer kom til å uttale meg offentlig. Hendelsene der er slike som man aldri glemmer, sa den doptatte verdensmesteren, som sammen med Jari Isometsä, Janne Immonen, Harri Kirvesniemi, Milla Jauho och Virpi Kuitunen kom i klisteret etter å ha brukt det forbudte middelet hemohes.

- Ille for meg

- Det var et stoff som vi har brukt lenge innen skiidretten, og derfor anså jeg ikke det som unaturlig å ta det på morgenen før jaktstarten. Jeg trodde aldri at jeg skulle bli dopingtatt for bruken, men da Jari og Janne testet positivt, forsto jeg at det kom til å gå ille for meg også. Men jeg tok det ikke for å høyne prestasjonsnivået mitt, hevdet Myllylä.

Han forsto hva som var skjedd da Antti Leppävuori fortalte om Immonens positive test før den avsluttende femmila.

- Jeg pakket alt jeg hadde, og satte meg i bilen for å kjøre hjem. Det er den lengste bilreisen jeg har hatt, sa Myllylä, som ikke nevnte skiforbundets ledelse i særlig positive ordelag.

- Ingen av de høye herrene har tatt kontakt med meg siden VM.

Blunder

Myllylä mener fortsatt at blunderen ligger hos dem som laget den såkalte «svartelista» over forbudte stoffer. Der hvor hemohes skulle stått, men var blitt utelatt på grunn av en glipp.

- Skiforbundets, FIS og den olympiske komiteens lister viste ikke at hemohes var forbudt. Og jeg synes ikke at jeg har gjort noe direkte feil, sa Myllylä.

Dagens toppidrett handler om små detaljer, tideler. Skal man vinne, må man være forberedt på å eksperimentere.

- For å si det kort: Alt som ikke er uttrykkelig forbudt, er tillatt. Moral og fair play finnes ikke i dagens toppidrett. Alle som driver den, vet at den er ganske syk, sa Myllylä.

Han vil ikke navngi noen land, men:

- I alle land der man driver toppidrett, finnes det samme problemet. All vitenskap har gått så mye framover de siste årene, og man beveger seg i gråsonen. Der har jeg vært, og det samme har flere av mine konkurrenter, avsluttet Myllylä.

(NTB)