- Jeg var elendig

BODØ (Dagbladet): Bengt Sæternes hadde en dårlig dag på jobben, men tilfredsstilte likevel kjøpelysten til flere italienske klubber på tribunen. I dag skal Sæternes-agent Einar Baardsen ha møte med Inter, Atalanta og Bologna i Oslo.

Selv om Sæternes selvsagt var berettiget skuffet over tapet og Glimts elendige spill, så skremte han neppe bort sjefspeiderne fra Inter og Bologna som bivånte kampen sammen med agent Einar Baardsen på Aspmyra.

- I dag var jeg og laget elendig. Jeg får vel bare ønske dem på tribunen en god tur hjem, sa en ironisk Sæternes til Dagbladet etter kampslutt.

Men før de reiser tilbake til Italia, skal både Inter, Bologna og etter det Dagbladet erfarer Atalanta og franske Le Havre ha samtaler med Baardsen. Sammen med Baardsen på tribunen satt tidligere Milan-spiller Per Bredesen som fortsatt brukes som konsulent av flere kjente klubber når nordmenn er aktuelle for italienske toppklubber.

Videre samtaler

- Bengt Sæternes er mer enn god nok for den italienske toppserien. Husk at han får mye bedre medspillere i Serie A enn i Bodø/Glimt, sier Per Bredesen til Dagbladet. Og videre samtaler blir det uansett i dag.

- Jeg kan bekrefte at det skal være møter både per telefon og fysisk i Oslo med de klubbene som var til stede i kveld, sier Baardsen.

Når det er unnagjort, skal Baardsen starte samtalene med Rosenborg om Sæternes' personlige kontrakt. Trønderne er allerede enige om en overgangssum med Glimt.

- Jeg kommer til å kontakte RBK i løpet av kvelden eller i morgen. Vi har is i magen, og kommer ikke til å la oss presse. Hvis RBK mot formodning krever rask avklaring, så kan det tenkes at vi sier nei til RBK. Prosessen rundt Bengt ble unaturlig framskynda av RBK sitt bud. Vi hadde ikke planlagt at noe skulle skje før i juni, sier agent Baardsen.

Sæternes er like rolig.

- RBK må gi meg tid til å tenke. Når jeg sier jeg trenger å tenke meg om, så mener jeg ikke i fem timer. Men i løpet av uka bør jeg vel ha et svar klart, sier Sæternes.

Neste helg møtes Glimt og Rosenborg på Lerkendal stadion i Trondheim.

- Da spiller jeg garantert i gul drakt.

- Er det interessen fra Italia som får deg til å drøye med å gi Rosenborg svar?

- Nei, det er det ikke.

Kjenner presset

Sæternes sjøl avviser at det enorme oppstyret rundt ham de siste to ukene har gjort at han står uten seriemål de tre siste kampene. Baardsen er ikke fullt så sikker.

- Bengt har nok følt presset, men dette vet også de talentspeiderne som ser ham. Dessuten er det ofte medspillerne som har vært for dårlige. Oppspillene har ikke kommet riktig. De klubbene som har vært interessert i Bengt, vet hva han står for, sier Baardsen.

Skulle Sæternes gå til Inter, vil han bli lagkamerat med spissnavn som Ronaldo, Hakan Sukur, Alvaro Recoba og Christian Vieri. Ikke akkurat smågutter.

- Det er klart. Det er navn og klubber som klinger godt i øret, men før det er noe konkret så ønsker jeg ikke å spekulere i noe som helst, sier Sæternes.

I går måtte han stå igjen utenfor Aspmyra en halvtime for å skrive autografer. Småjentene tryglet ham om klemmer. Og overalt runget advarselen:

- Ikke gå til Rosenborg, Bengt. Vær snå snill!

Tar pause

Ingen tvil om at RBK er erkefienden i Bodø. Og Sæternes vurderer sterkt å ta en pause fra alt maset.

- Det kan hende at jeg slår av mobilen de nærmeste dagene. Det har vært mye mas. Men herregud. Det må jeg tåle. Jeg har bedt om det sjøl.

Og for å sette det hele i perspektiv. I går hjalp det Glimt lite å ha en Sæternes på laget.

- Han var like dårlig som resten av laget, sa Glimt-trener Øystein Gåre.

DÅRLIG DAG: Bengt Sæternes hadde en dårlig dag på jobben, og var veldig skuffet etter kampen. - Vi ble med på Lillestrøms taktikk, og fikk aldri tak i kampen. Da de fikk målet, ble det vanskelig, sier Sæternes.