- Jeg var en juksemaker

Nå har en angrende Ben Johnson tatt opp kampen mot doping.

ANGRENDE SYNDER: Ben Johnson sørget for en av tidenes dopingskandaler for 25 år siden. Nå har den tidligere sprinteren tatt opp kampen mot doping. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/NTB Scanpix
ANGRENDE SYNDER: Ben Johnson sørget for en av tidenes dopingskandaler for 25 år siden. Nå har den tidligere sprinteren tatt opp kampen mot doping. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/NTB ScanpixVis mer

Ben Johnson sørget for en av tidenes dopingskandaler for 25 år siden. Nå har den tidligere sprinteren tatt opp kampen mot doping.

Johnson ble fratatt gullet på 100 meter i Seoul-OL etter at han avga positiv dopingprøve. Han testet positivt på anabolske steroider.

Canadieren leder antidopingkampanjen #ChooseTheRightTrack. Han er ute på en turné, som avsluttes med et besøk på Olympiastadion i Seoul, 25 år etter dopingskandalen i OL.

- Jeg var en juksemaker, og jeg har bare meg selv å skylde på. Jeg puttet kjemikalier i kroppen min uten helt å forstå hva jeg gjorde. Det ødela karrieren min. Det ødela ryktet mitt. Det ødela livet mitt, sier Johnson på kampanjens nettsted.

Han mener friidretten må finne en ny strategi for å bekjempe dopingproblemet. I år er store profiler som Tyson Gay, Asafa Powell og Veronica Campbell-Brown blitt dopingtatt.

- Utøveres holdninger må endres. Systemet må endres. Idretten må endres før det er for sent, mener Johnson.

(NTB)