- Jeg var en mobber

Bengt Sæternes forteller at han mobbet andre i ungdomstida. Bodø/Glimt-spissen innrømmer at han ledet an som mobber under oppveksten.

- Jeg var en mobber. Jeg var den som ledet an. Det er ikke alle jeg kan se inn i øynene i dag, men jeg har forsonet meg med flere av dem jeg var slem mot, sier Bengt Sæternes i et intervju med gratisavisa Bodø Nu, som blir distribuert til husstander i Bodø-området.

Avisa kom ut torsdag, og det er i dette nummeret Sæternes åpner seg og forteller om ungdomstida si. Vanligvis snakker Bengt Sæternes ikke om andre ting enn fotball til journalister. Og det er svært få som offentlig står fram og forteller om en fortid som mobber.

Til avisa forteller 27-åringen at han angrer på mobbingen.

- Noe jeg angrer på, er at jeg plaget andre barn.

- Har du bedt om unnskyldning?

- Ja.

Han forteller om oppveksten hjemme i Egersund. Den beskrives som trygg og rolig, men det var harde kår i 16-års-alderen. Da skulle det gjøres opp med nevene.

- Jeg var stor for alderen. Det var mange som skulle prøve seg. Jeg forsvarte meg om det ble nødvendig. Men det var fint å være barn i Egersund.

- Jeg har vært heldig med familien. Noen sier at jeg ble bortskjemt, sier Sæternes til avisa, og antyder at dette kan ha vært med på å gjøre ham til en som plaget andre under oppveksten.

- Jeg fikk det som jeg ville hjemme. På skolen også. Jeg var størst og eldst i klassen, forteller han.

I ungdomstida holdt han seg stort sett til eldre venner.

Det var umulig å få tak i Bengt Sæternes for en kommentar i går.

ANGRER: Bengt Sæternes angrer på at han i ungdomstida plaget andre barn.