Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var en ny mann etter at jeg våknet

Romøren med vellykket ryggoperasjon.

OPERERT: Skihopperen Bjørn Einar Romøren er operert i ryggen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
OPERERT: Skihopperen Bjørn Einar Romøren er operert i ryggen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Bjørn Einar Romøren (31) er optimist etter en vellykket ryggoperasjon.

- Det har gått kjempebra. Jeg var en ny mann etter at jeg våknet av operasjonen. Det har vært utrolig deilig å ha fått den første uken med ro. Nå ser jeg fram til en ny uke med ro, før jeg så smått skal begynne å jobbe meg tilbake i form igjen, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.

Den tidligere verdensrekordholderen står med åtte seirer i verdenscupen. Ryggproblemer har ødelagt flere sesonger for Hosle-hopperen.

- Det var mye betennelser i skiven og i området for denne prolapsen, og det så ikke pent ut. Men vi fikk gravd ut alt sammen, og det så veldig bra ut etter operasjonen, sier lege Torbjørn Haugen.

Romøren håper nå han slipper å miste hele kommende sesong i hoppbakken.

- Jeg kan rekke store deler av sesongen, men jeg forhaster meg ikke. Sotsji er viktigere for meg enn VM i Val di Fiemme, men jeg tror det er realistisk å være tilbake i toppslag til VM. Dette blir uansett en ren bonus om jeg får med meg både VM og Planica i vinter, sier Bjørn Einar Romøren.

Han har slitt med prolaps siden han var 16 år.

Landslagstrener Alexander Stöckl gleder seg over at Romøren forhåpentlig er kvitt ryggproblemene for godt.

- Bjørn Einar er en veldig god skihopper. Han er utrolig godt trent gjennom mange år, og vi tror han kan komme tilbake på topp relativt raskt. Dette blir veldig spennende hva han kan klare etter dette nødvendige inngrepet, sier Stöckl.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media