Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var en slave på landslaget i fem år

Riise-brødrene forteller.

GJENFORENING: Aalesunds Bjørn Helge  Riise (t.v.) og John Arne Riise etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GJENFORENING: Aalesunds Bjørn Helge Riise (t.v.) og John Arne Riise etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tippeligaen er i gang og brødrene Bjørn Helge og John Arne Riise er gjenforent i Aalesund.

Til lokalavisa Sunnmørsposten forteller brødrene at om en spesiell start på karrieren på landslaget.

- I fem-seks år var jeg en slave på landslaget. Jeg måtte hente tøy, mat og måtte gjøre alt for alle. Iversen (Steffen) og Hagen (Erik «Panzer») sendte meg i taxi til Oslo City for å kjøpe Playstation, og ta den med opp på hotellrommet for at de skulle få spille, sier Bjørn Helge Riise, og forteller at belønningen var at han fikk se på at de to tidligere landslagsprofilene spilte tv-spill.

- Pisket rundt Bror John Arne forteller at han hadde sympati for broren.

- Selvfølgelig hadde jeg det, sånn innerst inne, men jeg sier ikke det. Jeg har vært ung jeg også, og jeg ble pisket rundt selv, sier John Arne Riise, som sammen med broren snakker ut i podkasten «Sunnmørsball».

Storebror Riise er Norges mestspillende landslagsspiller med 110 landskamper. Bjørn Helge Riise har spilt 35 landskamper.

- Stort Aalesund møter Haugesund på bortebane i morgen. Det kan bli John Arne Riises første kamp for klubben i Tippeligaen - og hans første sammen med broren siden de to var lagkamerater i Fulham.

- Vi trodde vi skulle få det til i Fulham, men da starta jeg hver gang John Arne var på benken. Forhåpentligvis klarer han å komme seg inn på laget. Det hadde vært stort for oss, sier Bjørn Helge Riise.

Aalesund vant 1-0 i serieåpningen hjemme mot Stabæk.

Hele Norges coronakart