- Jeg var et glipptak fra å ryke ut

Dahl vant da distanseløperne sviktet i Kuusamo.

REDDET ÆREN: Mens resten av sprintlandslaget forbereder seg til neste helgs folkefest i Düsseldorf, forsvarte John Kristian Dahl og Ola Vigen Hattestad de norske fargene i Kuusamo. De tok ansvar der distanseløperne sviktet, og Dahl gikk seirende ut til slutt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REDDET ÆREN: Mens resten av sprintlandslaget forbereder seg til neste helgs folkefest i Düsseldorf, forsvarte John Kristian Dahl og Ola Vigen Hattestad de norske fargene i Kuusamo. De tok ansvar der distanseløperne sviktet, og Dahl gikk seirende ut til slutt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): At årets verdenscuphelg i Kuusamo er lagt opp som en minitour, og at det bare er halvparten så mange verdenscuppoeng å kjempe om i hvert renn, førte til at de fleste norske sprinterne ble hjemme for å forberede seg til neste helgs folkefest i Düsseldorf.

John Kristian Dahl og Ola Vigen Hattestad reiste likevel til sprengkulda i Lappland, og det skal landslagsledelsen prise seg lykkelig for. Hadde det ikke vært for de to spesialistene, hadde det nemlig ikke vært en eneste norsk løper i kvartfinalene, og det kunne fort bare blitt Hattestad som gikk videre.

Det er så tett i herresprint om dagen at den minste feil kan få store konsekvener, og dagens suverene vinner, John Kristian Dahl, var bare 41 hundredeler fra å ryke ut allerede i prologen. Han ble nummer 27 av de 30 som gikk videre.

- Der ser du hvor tett det er. Er man ikke på hugget hele tiden her, er det utrolig fort gjort å ryke ut. Det skulle ikke mer enn et glipptak til, sier Dahl, som var eneste utøver på stadion i Kuusamo med egen fanklubb ringside.

Pappa Dahl og en gjeng langrennsentusiaster hadde tatt den seks timer lange bilturen fra Kirkenes.

- Moro, sier Dahl junior om støtten han fikk fra tribuneplass.

Etter å ha kommet seg såvidt helskinnet gjennom prologen, dominerte han alle heat han gikk. I selve finalen var han overlegen, særlig etter at den antatt hardeste konkurrentren, Ola Vigen Hattestad, brakk staven.

- Det fungerte veldig bra for meg i dag, sier Dahl, som skal fjøre «sitt aller beste» for å henge med på morgendagens 10 kilomter.

Uansett hvor bra det måtte bli, kommer han ikke til å fullføre minitour'en i Kuusamo for å stille best mulig forberedt til Düsseldorf.

Sprinterne reiser hjem til Norge lørdag kveld.

- Det er bestemt for lenge siden. Vi har viktigere renn de neste helgene som vi skal forberede oss til, sier sprinttrener Ulf Morten Aune.