- Jeg var et glipptak fra å ryke ut

Dahl vant da distanseløperne sviktet i Kuusamo.

REDDET ÆREN: Mens resten av sprintlandslaget forbereder seg til neste helgs folkefest i Düsseldorf, forsvarte John Kristian Dahl og Ola Vigen Hattestad de norske fargene i Kuusamo. De tok ansvar der distanseløperne sviktet, og Dahl gikk seirende ut til slutt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REDDET ÆREN: Mens resten av sprintlandslaget forbereder seg til neste helgs folkefest i Düsseldorf, forsvarte John Kristian Dahl og Ola Vigen Hattestad de norske fargene i Kuusamo. De tok ansvar der distanseløperne sviktet, og Dahl gikk seirende ut til slutt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): At årets verdenscuphelg i Kuusamo er lagt opp som en minitour, og at det bare er halvparten så mange verdenscuppoeng å kjempe om i hvert renn, førte til at de fleste norske sprinterne ble hjemme for å forberede seg til neste helgs folkefest i Düsseldorf.

John Kristian Dahl og Ola Vigen Hattestad reiste likevel til sprengkulda i Lappland, og det skal landslagsledelsen prise seg lykkelig for. Hadde det ikke vært for de to spesialistene, hadde det nemlig ikke vært en eneste norsk løper i kvartfinalene, og det kunne fort bare blitt Hattestad som gikk videre.

Det er så tett i herresprint om dagen at den minste feil kan få store konsekvener, og dagens suverene vinner, John Kristian Dahl, var bare 41 hundredeler fra å ryke ut allerede i prologen. Han ble nummer 27 av de 30 som gikk videre.

- Der ser du hvor tett det er. Er man ikke på hugget hele tiden her, er det utrolig fort gjort å ryke ut. Det skulle ikke mer enn et glipptak til, sier Dahl, som var eneste utøver på stadion i Kuusamo med egen fanklubb ringside.

Pappa Dahl og en gjeng langrennsentusiaster hadde tatt den seks timer lange bilturen fra Kirkenes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer