- Jeg var for feig

Liv Grete Skjelbreid vurderte å skru på siktet før det aller første skuddet på jaktstarten. - Jeg var for feig og gjorde det ikke. Det angrer jeg på nå, sier hun.

Det norske gull-håpet gikk ut med startnummer en og kom inn til første skyting mens vinden var på sitt verste i Kollen. Dermed ble det bom på de to første skuddene. Også siste skuddet ble bom.

- Jeg skulle skrudd på siktet før jeg begynte. Etter de to bommene skrudde jeg tre knepp, forteller Liv Grete til Dagbladet :på nettet.

Hun gikk ut på fjerdeplass etter både første og andre liggende skyting. Først etter første stående var 25-åringen tilbake på medaljeplass.

- Men med to bom på siste stående ble det ikke medalje. Jeg fortjener vel ikke medalje heller med syv bom, sier en litt skuffet Liv Grete Skjelbreid.

- Når skjønte du at det ikke ble medalje i dag?

- Jeg klarte ikke å tenke slik i det hele tatt. Jeg tenkte bare på hva jeg skulle gjøre. Men det var ikke noen god følelse å skyte tre bom på første skyting, sier Liv Grete.

I går vant hun alles hjerter da hun kom fra ingenting og ble verdensmester. I dag ville ikke kroppen være med på et nytt gull-løp. Dermed ble det en høyst ordinær syvendeplass.

- Jeg hadde nok trengt litt mer tid mellom øvelsene. Nå føler jeg meg forferdelig tom. Kroppen fungerte ikke helt i dag, forklarer Liv Grete.

- Hva skal du gjøre fram mot tirsdagens 15 km?

- Nå skal jeg hvile mest mulig og gjennomføre noen rolige treningsøkter. VM er langt fra over.

Resultatlista

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

SJUENDE PLASS: Liv Grete Skjelbreid gikk ut først i sporet, men endte på sjuende plass.