- Jeg var for pysete

VIKERSUND (Dagbladet): - Jeg ble for pysete i avslutningen, og er irritert på meg sjøl for at jeg ikke sto på helt ut. Da hadde jeg lett hoppet 200 meter, sier Lasse Ottesen (23) til Dagbladet etter gårsdagens sistehopp på 189 meter.

Den tafatte avslutningen i Vikersundbakken kostet ham trolig både seieren og 65 000 kroner i bonus fra arrangøren. I stedet for 70 000 kroner, måtte verdensrekordholderen fra Aurskog/Finstadbru nøye seg med en sjekk på snaut 5000 for sjetteplassen.

- Jeg fulgte bra på fram til 130-metersmerket, men ble for pysete derfra og ned. Da jeg skjønte at det kunne gå skikkelig langt, hadde jeg ikke selvtillit nok til å gripe sjansen. Situasjonen var så uvant at jeg ikke mestret den fullt ut, sier Lasse Ottesen etter å ha blitt slått med seks meter og 18,2 poeng av den japanske seierherren Takanobu Okabe.

- Dumt

Landslagssjef Trond Jøran Pedersen er enig i at Lasse Ottesen hadde vunnet i går med full guffe hele veien og ordentlig nedslag.

- Lasse slapp opp på slutten, det var dumt. Som resten av landslagsløperne mangler han både sjøltillit og trua. I går hadde han fin luft nede i bakken i sistehoppet, men benyttet seg ikke av sjansen, sier Trond Jøran Pedersen.

Tre som sto på, var japanerne Takanobu Okabe, Hiroya Saitoh og Noriaki Kasai. I motsetning til konkurrentene hadde de vinden som sin venn og mot nok til å se overgangen fryktløst i øynene. Selv med superstjerna Kazuyoshi Funaki utladet og ute av slag etter all OL-feiringen, greide japanerne å ta tredobbelt i gårsdagens andre v-cuprenn.

Finland
neste

Neste stopp i v-cupsirkuset er torsdag kveld i Kuopio. Lørdag og søndag er det v-cuprenn i Lahti.

- Jeg er sterk i storbakker og satser på en snarlig revansj. Formen er der, nå gjelder det bare å ta ut alt i renn, sier Lasse Ottesen som reiser til Finland sammen med Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy, Espen Bredesen, Frode Håre, Jon Petter Sandaker, Sturle Holseter og Stian Kvarstad.