- Jeg var helt sikker på at Liverpool ikke ville vinne de fire kampene de trengte for å vinne serien

I kveld møter Pellegrini og City Liverpool igjen.

FØLTE SEG TRYGG PÅ LIGAGULL: Paradoksalt nok var det tapet mot Liverpool som overbeviste City-manager Manuel Pellegrini at de kom til å vinne ligagullet i fjor.Foto: AP /Kathy Willens /NTB Scanpix
FØLTE SEG TRYGG PÅ LIGAGULL: Paradoksalt nok var det tapet mot Liverpool som overbeviste City-manager Manuel Pellegrini at de kom til å vinne ligagullet i fjor.Foto: AP /Kathy Willens /NTB ScanpixVis mer

Sist sesong vant Manchester City serien etter en meget spennende innspurt der Liverpool var nær sitt første seriegull på 24 år. Mandag kan Merseyside-klubben få en liten revansj.

I våres vant Manchester City sitt annet seriegull på tre sesonger, klubbens fjerde totalt.

Siden City ble kjøpt opp av eiere fra Abu Dhabi 2008, er klubben blitt en av de store i engelsk fotball. Kritikere av klubben mener posisjonen er blitt oppnådd med enorm pengebruk, men manager Manuel Pellegrini sier det handler om mer.

- Mange tror det bare dreier seg om penger, men det stemmer ikke. Man trenger en sterk stall for å bli en utfordrer til ligagull, og det koster penger. Andre lag har brukt mer enn oss uten å vinne. Man må kjøpe den rette spilleren, og man må spille som et lag, sier han ifølge The Guardian.

- Kan bli bedre Siden Citys eiere kom inn, har klubben brukt rundt sju milliarder kroner på spillerkjøp.

Denne sommeren er en halv milliard kroner brukt på å kjøpe Eliaquim Mangala (320 millioner), Fernando (120 millioner) og Willy Caballero (60 millioner kroner). I tillegg har City hentet Bacary Sagna som Bosman-spiller fra Arsenal.

- Vi har styrket stallen litt denne sommeren, og jeg er fornøyd. Vi kjøpte ingen ny spiss ettersom vi har fire. Andre lag har også styrket stallen. De vil bli bedre, det må man forvente, men vi vil også det. Vi tror fortsatt vi kan bli bedre, sier Pellegrini.

I innspurten sist sesong skaffet Liverpool seg overtaket i gullstriden ved å slå City 3-2 på Anfield, men tap for Chelsea og uavgjort mot Crystal Palace ødela drømmen for de rødkledde.

- Vi var bedre enn Liverpool i den kampen, men dommeren gjorde mange feil. Vi åpnet aldri munnen for å klage. Jeg var helt sikker på at de ikke ville vinne de fire kampene de trengte for å vinne serien, men jeg var overbevist om at vi ville vinne nok kamper, og det skjedde, fortsetter City-manageren.

Ekstremt hjemmesterk Manchester-laget håper å fortsette den gode hjemmeformen fra sist sesong. Klubben la grunnlaget for seriegullet ved å ta 52 av 57 mulige poeng på hjemmebane og var Premier Leagues beste på eget gress.

Liverpool var på sin side ligaens beste bortelag, men det er knyttet stor spenning til om lagets mange nye spillere finner seg til rette, og hvordan rødtrøyene vil klare seg uten Luis Suárez.

- De kommer til å savne ham. Det ville alle lag gjort. Det er veldig vanskelig å erstatte en spiller som Suárez, sier Pellegrini.

City startet sesongen med å slå Newcastle 2-0 borte, mens Liverpool kjempet hardt for 2-1 og tre poeng hjemme mot Southampton.

(NTB)