HELT SJEF: Rallyfører Sverre Isachsen tok en overlegen seier i den tredje EM-runden i rallycross på britiske Lydden Hill. Her fra samme bane i fjor. Foto: SCANPIX:
HELT SJEF: Rallyfører Sverre Isachsen tok en overlegen seier i den tredje EM-runden i rallycross på britiske Lydden Hill. Her fra samme bane i fjor. Foto: SCANPIX:Vis mer

- Jeg var helt sjef

Sverre Isachsen vant overlegent i EM.

|||Sverre Isachsen tok en overlegen seier i den tredje EM-runden i rallycross på britiske Lydden Hill mandag.

- Jeg var helt sjef. Jeg tok kanskje min mest overlegne seier i EM noensinne, sa Sverre Isachsen.

Mandagens kjøring var noe av det beste vi har sett fra en nordmann siden Martin Schanches glansdager og Ford-føreren ledet A-finalen fra start til mål.

- Lydden Hill er en av mine favorittbaner og min Ford Focus har fungert veldig bra. Jeg vant kvalifiseringen og kjørte så bra i de innledende heatene at jeg fikk beste startposisjon i A-finalen, sa Isachsen.

Den regjerende europamesteren har også overtatt ledelsen i kampen om å forsvare tittelen fra i fjor.

- Det er fortsatt langt igjen, men jeg er i slaget om dagen. Allerede neste helg skal vi til Ungarn, og det er også en bane jeg liker veldig godt. Fortsetter det slik ser jeg ikke helt hvem som skal slå meg i EM, sa 39-åringen fra Hokksund.

Den svenske superveteranen Kenneth Hansen ble nummer to på Lydden Hill, mens den britiske unggutten Liam Doran kom på tredjeplass.

Svenske Michael Jernberg, som har vunnet de to første EM-rundene, ble slått ut i B-finalen.

(NTB)