- Jeg var i transe

Suzann Pettersen lirte av seg noen virkelig saftige gloser på direktesendt tv. Nå har hun forklart banningen på amerikansk TV med at hun ikke visste hva hun sa.

- Det som akkurat hadde skjedd ute på banen var helt fjernt for meg. Jeg var i transe da jeg snakket med journalistene etterpå. Det jeg sa kom fra hjertet. Spør du meg nå, så vet jeg ikke engang hva jeg sa, sier Tutta til NTB.

Etter at hun sa blant annet «fuck it» og «I kicked my ass» i et intervju med TV-kanalen NBC, valgte nyhetsbyrået AP å kalle det den største tabben det er mulig å begå i en direktesending på TV.

- Jeg skal selvfølgelig ikke gjøre det igjen hvis jeg er i normal form, lovet Pettersen.

Uttalelsene kom da reporterne ville vite hvordan Tutta kunne komme så sterkt tilbake etter å ha ligget fem under i matchplay mot USAs Michele Redman i Solheim Cup.

NBC-anker Dan Hicks måtte overfor seerne unnskylde ordbruken og forklarte den med sterke følelser etter at Pettersen sensasjonelt hadde vunnet de fem siste hullene, utlignet Redmans ledelse og skaffet Europa et halvt poeng.

Ifølge VG risikerer hun 50.000 kroner i bot av golfarrangørene dersom hun fortsetter å banne på TV. Dette er ukjent for hovedpersonen.

- Det er ingen som er kommet til meg personlig og gitt meg noen advarsel, sa hun.

Tutta avsluttet oppholdet i USA mandag, og skal ha noen dager fri i Norge, før hun reiser til Frankrike og en ny turnering.

- Jeg reiser dit for å samle flere Solheim Cup-poeng. Det som er skjedd her borte har virkelig gitt mersmak. Det er det største jeg har opplevd.

(NTB)