Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var i tvil

Allerede i oktober diskuterte Ronny Deila en kontraksforlengelse med Strømsgodset. Først på søndag bestemte han seg. Utlandet fristet, innrømmer han.

BETENKT: Helt siden oktober har Ronny Deila grublet på hva han vil, både med livet og trenerkarrieren. Søndag kom han fram til svaret. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet
BETENKT: Helt siden oktober har Ronny Deila grublet på hva han vil, både med livet og trenerkarrieren. Søndag kom han fram til svaret. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Det var en blid og opplagt Strømsgodset-trener som møtte pressen før drammensernes første trening etter ferien i går. To uker med inspirasjonsreise til europeiske storklubber og tre ukers ferie i Brasil har gjort Ronny Deila motivert til å ta fatt på en ny sesong.

Men så seint som forrige uke var det uvisst om suksesstreneren kom til å fortsett i klubben han har ledet siden 2007.

Mye kål  - Selv om jeg aldri var i reelle forhandlinger med andre klubber, hadde jeg gode alternativer. Det var interesse fra store, skandinaviske klubber. Jeg var i tvil om hva jeg skulle gjøre, det er ikke til å legge skjul på, sier Deila til Dagbladet.

Hele Drammen by bet negler. Malmö hadde bestemt seg for Deila som sin nye trener, ble det sagt. Fra Strømsgodset var det radiostillhet, både fra Deila selv og sportssjef Jostein Flo. Det gjorde ikke akkurat spekulasjonene mindre.

- Jeg hadde bestemt meg for å ikke si noe til pressen før alt var avklart. Da er det lett å si mye dumt, noe som bare forverrer situasjonen. Så blei det likevel en del kål på slutten fordi Jostein var borte og jeg var på ferie. Da ble det skrevet mye om mange klubber.

Rykter og spekulasjoner til tross, sportssjef Jostein Flo var aldri i tvil om at treneren kom til å fortsette.

- Personlig har jeg aldri tenkt tanken på at Deila skulle forsvinne. Jeg har hele tida planlagt 2014 med Ronny som trener, sier han til Drammens Tidende.

Solid gasje Pratet om ny kontrakt startet allerede i oktober, da Flo forutså at Godset-treneren kunne bli ønsket andre steder. Avklart ble det først på søndag. Deilas kontrakt ble forlenget med ett år, fram til utgangen av 2016.

En solid lønnsøkning fulgte også med, uten at det var viktig for telemarkingen.

SMILTE: Da Strømsgodset i går startet opp sesongen med trening på Marienlyst, smilte Deila stort sett fra øre til øre. Her står han sammen med fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet
SMILTE: Da Strømsgodset i går startet opp sesongen med trening på Marienlyst, smilte Deila stort sett fra øre til øre. Her står han sammen med fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Mathias Bergquist/Dagbladet Vis mer

- Når man presterer, sånn som Strømgodset har gjort, blir man attraktiv, og da får man betalt for det. Så betingelsene mine er bedre nå enn de var, men jeg kommer aldri til å være den treneren som tjener best i Norge, sier Deila til Dagbladet.

Best betalt i fjor hadde Ole Gunnar Solskjær i Molde, men han er borte. Deila matcher trolig ikke Per Joar Hansen i Rosenborg, men det er grunn til å tro at han etter forlengelsen er blant de tre-fire som tjener mest av Tippeliga-trenerne.

Så hva var det da som gjorde at han til slutt valgte å bli værende? Deila sier selv at han må via en annen, skandinavisk klubb for å nå ut i de store ligaene i Europa. Det er også drømmen på sikt. Men tidspunktet virket ikke riktig nå. Dessuten trives han god i Drammen.

- Følelsen av å være ønsket er veldig god. Den har jeg her. Jeg har vært med på å bygge opp noe stort, og nå skal vi til og med ut og spille Champions League. Alt lå til rette, så etter å ha gått noen runder med meg selv, følte jeg det var riktig å bli værende.

Nielsen-debut Under gårsdagens trening på Marienlyst var Deila mer tilskuer enn sjef. Den nyankomne assistentreneren David Nielsen, som tidligere har spilt i klubben, ledet en trening med høyt latternivå og mye vinnervilje.

Hovedtreneren ser svært positivt på mulighetene for å følge opp fjorårets gullsesong.

- Vi har aldri hatt en så stor og sterk tropp så tidlig i sesongen som vi har nå. Det kommer kanskje spillere inn, og noen forsvinner kanskje, men alt i alt ser det veldig bra ut.

Kamara inn - igjen? En av de som kanskje kommer inn, er Ola Kamara. Kraftspissen trente med Strømsgodset i går, men er under kontrakt med SV Ried. Det er usikkert når han drar tilbake til Østerrike, om han i det hele tatt gjør det.

Kamara var sterkt delaktig til at drammenserne vant seriegull i høst, og scoret blant annet hat trick i sin første kamp, i tillegg det forløsende 1-0-målet mot Haugesund i siste serierunde.

Hans utlånsavtale gikk imidlertid ut etter sesongen. Kamara ønsket ikke å snakke med Dagbladet i går, men Drammens Tidende hevder å vite at spissen skal være ønsket av Heerenveen og tyrkiske Kayseri Erciyesspor.

På vei bort er i alle fall Adama Diomande. Måltyven ble før nyttår solgt til Dinamo Minsk. Han trente med Strømsgodset i går, men reiser i løpet av få dager til Hviterussland for å ta fatt på nye utfordringer.

- Jeg gleder meg skikkelig, sier han til Dagbladet.

DEBUTERTE: David Nielsen tok tak i Godset-troppen på årets første trening i går. Foto: Mathias Bergquist / Dagbladet
DEBUTERTE: David Nielsen tok tak i Godset-troppen på årets første trening i går. Foto: Mathias Bergquist / Dagbladet Vis mer