TØFF KVELD: Solbakken og resten av Wolves-benken ser det reservepregede laget slite mot Chelsea. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX
TØFF KVELD: Solbakken og resten av Wolves-benken ser det reservepregede laget slite mot Chelsea. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg var ikke den eneste som gjorde mange bytter

Solbakken er ikke redd for irettesettelse.


(Dagbladet): Ståle Solbakken er ikke nervøs for en irettesettelse fra ligaledelsen etter at han i går byttet ut ti mann i troppen som tapte 6-0 for Chelsea i ligacupen.

- Det er regler som trer i kraft fra neste sesong, sier Solbakken til Dagbladet.

- Og det var ikke bare jeg som gjorde mange bytter. Det kan virke ekstremt å gjøre ti bytter, men Sheffield Wednesday gjorde sju bytter, West Ham gjorde ni eller ti, dette er noe alle gjør, sier Wolves-manageren

Han mener også at stortapet mot Chelsea gjorde at hans mange endringer ble ekstra godt lagt merke til. Mens kampen ikke var så ujevn som resultatet tilsier.

- Det ble 9-3 i sjanser. De hadde fire eller fem i første omgang, vi hadde én da vi rundet keeper. De scoret tre mål på dødballer, det kunne de gjort mot førstelaget også, sier Ståle.

Lett valg Han sier det var et lett valg å gjøre alle byttene etter en uke der Wolves hadde seriekamper søndag, onsdag og lørdag - med tre strake seirer.

- For mitt vedkommende var det ikke noe vanskelig valg. Vi skal spille 46 seriekamper, må holde hele troppen gående, sier Solbakken.

I 2009 fikk Wolverhampton bot da de reiste til Old Trafford med et like reservepreget lag i en seriekamp.

- Ja, men det var en ligakamp, da er det en del andre lag som blir påvirket av resultatet. Her er det utslagsmetoden, sier nordmannen.

For tre år siden var supporterne sinte og ba om pengene tilbake. Ståle Solbakken har ikke lagt merke til negative reaksjoner fra supporterne denne gangen.

- Antakelig for første gang i klubbens historie, ble troppen lagt ut på nettsida nesten to døgn før kampen, så ikke fansen skulle bli overrasket, sier Solbakken.

God periode Han gleder seg ellers over gode resultater i serien, og håper den tendensen fortsetter.

- Vi er inne i en veldig positiv periode med tre strake seirer i serien og går to veldig viktige kamper i møte på lørdag og tirsdag som kan sette standarden for resten av sesongen vår.

- Med full pott der, ser det pent ut?

- Da ser det veldig pent ut, sier Solbakken.

Wolves møter Sheffield Wednesday lørdag og Crystal Palace på tirsdag.