Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg var ikke forberedt på at mediene skulle bli en så stor del av min hverdag»

Over hundre tusen tilskuere vil i dag følge Kjell Inge Røkkes kamp om VM-poeng i offshore i Oslo-fjorden. Han er Norges mest etterspurte kjendis. Nå snakker han åpent ut om mediepresset som han og familien opplever daglig.

- Vi har aldri vært forberedt på at mediene skulle bli en så stor del av vår hverdag, sier Røkke.

Kjell Inge Røkke har valgt å knytte til Rolf Nereng som ny medierådgiver. De siste dagene har han vist en langt mer åpen profil enn tidligere, først i forbindelse med «Sommeråpent» der han stilte opp i et langt intervju på direkten, dernest i går hvor en lang rekke medier fikk intervjue Røkke, fortrinnsvis da om helgas båtrace.

Selv sier han dette om sitt tidvis problematiske forhold til mediene:

- Nå er jeg blitt mer bevisst hva all medieomtalen kan føre til og har derfor engasjert en medierådgiver til å hjelpe meg. Mediene kan åpenbart brukes både i den godes og den ondes gjerning. Jeg har ikke vært så dreven som mange andre samfunnsaktører til å bruke mediene.

- Hvem sikter du til?

- Jeg har ikke lyst til å navngi noen. Og generelt vil jeg si at jeg er blitt fair behandlet av norsk presse. Det er mye god journalistikk i Norge, men det finnes også klare unntak der journalistene ikke klarer å skjelne mellom det å være kritiske og ideologiske. Jeg må selvfølgelig finne meg i å bli gått etter i sømmene, som alle andre, men da skal det også være sant det som settes på trykk.

Livsstilen

- Har du ikke selv i stor grad bidratt til å øke mediepresset gjennom din rolle som forretningsmann der du i perioder har vært lite tilgjengelig og en livsstil som vekker oppsikt?

- Jo, det jeg har gjort industrielt i Norge på kort tid, kombinert med en livsstil som er annerledes, har fått meg til å innse at jeg måtte velge: Enten må jeg bli som alle andre og ikke skille meg ut fra andre verken når det gjelder størrelsen på hytta eller bilen, eller velge å leve det livet jeg selv ønsker. For meg personlig og mitt lynne passer det dårlig å strebe etter å bli som alle andre bare for å tilpasse seg. Jeg ønsker å stå for alt jeg gjør. Jeg vil leve i pakt med mine verdier og kunne si at dette er meg på godt og vondt. Dette er både familien og jeg enige om. Men jeg kan godt innrømme at jeg ikke har vært bevisst nok i forhold til den interesse dette vekker hos mediene.

Skal vinne

Røkke fikk ikke kjørt noe testløp i går. Et nytt gearproblem har tatt det meste av kapasiteten i Jolly Motors team og båten kom aldri på vannet i går.

- Det har ingenting å si for dagens løp. Jeg satser alt på å vinne uansett, sier Røkke.

DEN GODE HJELPER: Rolf Nereng (t.v.) er mannen som skal hjelpe Røkke med hans noe anstrengte forhold til pressen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media