- Jeg var ikke full

Og Hareide synes LSK-trioen hans fortjente gullfesten.

(Dagbladet.no): Lillestrøm-trioen Bjørn Helge Riise, Frode Kippe og Simen Brenne møtte til landslagssamling i dag - uten gammelt gullslagg i blodet ifølge dem selv.

Bjørn Helge Riise sa til Dagbladet i går at lykkerusen var nok for ham. Til Aftenposten modererte han seg til at målet for kvelden var å holde seg edru.

Bildene fra festen i går viste at det ikke bare ble brus og lykkerus, men dagen derpå mener LSK-spilleren at han likevel nådde målet om edruelighet.

- Jeg var ikke full. Jeg innrømmer at jeg tok et par drinker, men jeg var hjemme og i seng klokka halv to, sier Riise.

Hadde blåst

Både Riise, Brenne og Kippe sier til Dagbladet.no at om vi hadde hatt med en alkotest på dagens landslagstrening, hadde de mer enn gjerne blåst.

For mens andre lagkamerater holdt det gående ut i de små timer, tok landslagstrioen kvelden i fornuftig tid.

- Jeg var tidlig i seng i går, sier LSK-kaptein Frode Kippe.

- Jeg var ikke full

Han forteller at etter at kampen var slutt ved tretida i går, var programmet tett. Dermed var han fornøyd ved midnattstider.

- Kroppen var sliten da klokka bikket tolv, sier Kippe.

Han går dessuten god for at «unggutta» Simen Brenne (26) og Bjørn Helge Riise (23) også tok det pent.

- Jeg tror de la seg tidlig, sier Kippe.

- Det er faktisk sant, bekrefter Simen Brenne.

Også han sier programmet etter kampen var slitsomt nok til at han fant senga innen rimelig tid.

- Veldig profesjonelle

Brenne innrømmer at Hareides ord nylig om ikke å feire sesongen før landskampene kanskje lå litt i bakhodet. Hareide er imidlertid ikke så bekymret for LSKs gullfest.

- Jeg er ikke så veldig opptatt av det. Jeg vet at de var veldig glad da de vant cupfinalen, og at de tar det ut og har det kjekt, spiller ingen rolle. Disse guttene er veldig profesjonelle, så de er kjapt tilbake i treningsdrakta og klare for ny innsats, sier han til Dagbladet.no.

Landslagssjefen er heller ikke bekymret over sine andre Tippeliga-spillere som er ferdig med sesongen. Flertallet spiller i Lillestrøm, Brann og Rosenborg, og har dermed spilt viktige kamper den siste uka.

- Det er ikke en alminnelig kamp vi skal spille. Hadde det vært en treningskamp eller en uviktig kamp, ville det vært vanskelig å heve seg, sier Åge Hareide.

Når det står om EM-plasser burde i alle fall ikke tenninga være noe problem.

BLE IKKE KANARI-FULL: Bjørn Helge Riise unnet seg et par drinker og koste seg med cupgullet i går.
FRISK OG KLAR I DAG:</B> Men er man helt om natta, skal man være helt om dagen. Bjørn Helge Riise var blid og duggfrisk på dagens landslagssamling.
IKKE BEKYMRET: Åge Hareide hadde ingen problemer med at LSK-spillerne på landslaget hygget seg med cupgullet i går.