Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg var ikke i ubalanse

Kjetil Rekdal sparket til en stol, ble utvist og så Vålerenga ryke ut av Royal League. Lagets vinterstatistikk gir større grunn til uro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet): -  Latterlig. Det var ikke kritikk mot dommeren. Han må ha misforstått. Jeg reagerte mot noen en av mine egne spillere gjorde, sa Kjetil Rekdal på pressekonferansen etter 2-1-tapet mot IFK Göteborg på Ullevi.

Noen minutter etter på innrømmet han at det var flere ting som irriterte ham enn en feil gjort av egne spillere.

-  Det var et utslag av flere episoder som irriterte meg, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Snakket med dommer\'n

For Vålerenga fikk en marerittstart da Kjetil Wæhler ble utvist etter bare 16 minutter.

Midtstopperen taklet IFK-spiss Stefan Selacovics stygt ved sidelinja. Men ikke bakfra - derfor var det strengt da den danske dommeren Mikael Svendsen dro opp det røde kortet.

-  Jeg vil se den på TV før jeg uttaler meg. Jeg sitter 70 meter fra situasjonen. Men Wæhler sjøl sier den er streng, sier Rekdal.

Kjetil Wæhler sjøl hadde ikke lyst til å snakke med Dagbladet i går.

I pausen gikk VIF-treneren bort til dommer Svendsen for å fortelle ham et par sannhetens ord.

-  Jeg sa til ham at han måtte se at Christian Grindheim fikk to stygge nedsparkinger mot seg. Det er greit at han gir fordel, men han kan gå tilbake å gi gult kort. Særlig når vi får Wæhler utvist etter et kvarter, mener Rekdal.

- Sindig

Etter en gørrkjedelig 1. omgang åpnet kampen seg etter hvilen. Vålerenga kjempet sterkt med 10 mann.

Og etter at VIF-keeper Arni Gautur Arason delvis bommet ved IFKs 1-0-mål, kom Oslo-laget tilbake etter et sjølmål av Sebastian Johansson.

Men så satte Arne Erlandsens gutter inn høygiret og produserte 4-5 store målsjanser i løpet av kampens ti siste minutter. Og da måtte det bli 2-1.

-  Vi er uheldige ved begge baklengsmålene. Men dette var bedre enn på Hamar (1-3-tap mot Ham-Kam). Både når det gjelder innlevelse og guts. Jeg er meget, meget godt fornøyd med Grindheim.

Skal ikke sparke mer

Og det var midt i det svenske stormløpet Rekdal gikk løs på møblementet på Ullevi. En stol ble sparket. Og han måtte følge de sju minuttene fra spillertunnelen.

-  Jeg er ikke blitt utvist som trener før. Men nå vet jeg at jeg ikke skal sparke til en stol mer, sier Rekdal som avviser at han var i ubalanse i gjerningsøyeblikket.

-  Jeg var ikke i ubalanse. Definitivt ikke. Jeg har mange utbrudd i løpet av en kamp, jeg, sier Rekdal med et smil

. Smilte gjorde han ikke til den danske fjerdedommeren som flere ganger under kampen ba Rekdal sette seg.

-  Jeg følte meg ikke spesielt godt behandlet. Han var ikke verdens beste venn, sier Rekdal.

Femte uten seier

Gårsdagens tap var Vålerengas femte obligatoriske kamp på rad uten seier. Rekdals gutter har ikke vunnet siden 1-0-seieren mot RBK på Lerkendal 17. februar.

-   Fra å ha marginene med oss, går det nå litt brutalt mot oss. Det må vi leve med. Men vi er ikke i nærheten av det nivået vi var på i fjor høst, mener Rekdal.

En av Vålerengas beste Morten Berre har en mening om statistikken:

-  Det er bånn. Og det er lettvint å skylde på marginer. I fjor slo vi underfra. Det gjør vi ikke nå lenger, sier Morten Berre til Dagbladet.

UTVIST: Kjetil Wæhler taklet IFK-spiss Stefan Selacovics og dommeren bød på rødt kort.
I FYR OG FLAMME: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal viste engasjement så det holdt i går kveld på Ullevi. Så pass at han ble vist bort fra trenerbenken etter å ha sparket til en stol.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!