- Jeg var ikke kjempefull

James Beattie forklarer nattklubb-bråket.

(Dagbladet.no): Kontroversielle James Beattie havnet i trøbbel da han skulle feire bursdagen sin på byen i Birmingham.

Ifølge vitner ble han angrepet av fem menn, og sparket i hodet.

For første gang forteller spilleren sin egen versjon om slåssingen til Evertons offisielle sider i dag.

- Ikke kanonfull

Han hevder hardnakket at årsaken til bråket var at kjæresten Sarah Rendle uprovosert ble slått i ansiktet av en ukjent mann.

Det hele startet etter at Beattie hadde sett Everton slå Aston Villa 3-1 på bortebane.

- Etter en middag dro vi til nattklubben SobaR i sentrum av Birmingham. Vi kom dit halv elleve. Jeg hadde drukket noen øl, men var ikke veldig full, forteller den tidligere Southampton-spissen.

Etter stengetid stod 27-åringen og snakket med en venn, da han plutselig hørte bråk. Da han snudde seg så han Sarah ligge på bakken.

BRÅKEBØTTE: James Beatties tid i Everton har vært skjemmet av bråk. Her blir han utvist for å ha skallet ned Chelseas William Gallas. Kort tid etterpå var han involvert i bråk på en nattklubb. FOTO: SCANPIX/AP
BRÅKEBØTTE: James Beatties tid i Everton har vært skjemmet av bråk. Her blir han utvist for å ha skallet ned Chelseas William Gallas. Kort tid etterpå var han involvert i bråk på en nattklubb. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Da Beattie spurte hva som skjedde, gikk mannen til angrep.

Oppgitt Moyes

Sammen med fire kamerater dyttet eller slo de Beattie i bakken, og sparket ham mens han lå nede.

Hendelsen ble fanget opp av overvåkningskameraer.

- Her kan det se ut som om jeg startet alt, men det var faktisk ikke tilfelle. Jeg kunne ikke tenke på at jeg er en fotballspiller som ikke bør involvere meg. Jeg tenkte bare på Sarah, hevder Beattie.

Everton-manager David Moyes sies å være oppgitt over spillerns naivitet. Beattie var nemlig aktuell for Aston Villa, men takket nei. Og da er det ikke nødvendigvis veldig lurt å gå på byen i Birmingham.

Og Beattie går langt i å antyde at han skal holde seg fryktelig langt unna bråk den nærmeste tida.

- Jeg er ikke noen dårlig fyr. Nå vil jeg at fotballen skal stå for snakkinga framover, sier han.

  • Beattie spiller ikke i ettermiddagens kamp mot Blackburn. Han er fortsatt suspendert etter å ha nikket ned Chelseas William Gallas.