Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandale i belgisk ritt:

- Jeg var ikke klar over at det kom tog før bommen beveget seg

Grøndahl Jansen kastet ut av GP Scheldeprijs

DISKET: Amund Grøndahl Jansen trodde gruppa han satt i ville bli holdt igjen, men i stedet ble de diskvalifisert.
DISKET: Amund Grøndahl Jansen trodde gruppa han satt i ville bli holdt igjen, men i stedet ble de diskvalifisert. Vis mer

(procycling.no): Det ble både dramatisk og parodisk i GP Scheldeprijs etter at et 30-talls ryttere forsøkte å krysse en jernbaneovergang etter at bommen gikk ned.

Gruppa ble kort tid senere oppsøkt av rittkomissæren og fikk beskjed om at de var kastet ut av rittet.

Det dreide seg blant annet om toppnavn som Arnaud Démare og Dylan Groenewegen.

SNIKER SEG OVER: Bommen er på vei ned, men rytterne fortsetter likevel å ta seg over jernbanelinja. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge
SNIKER SEG OVER: Bommen er på vei ned, men rytterne fortsetter likevel å ta seg over jernbanelinja. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge Vis mer

Nordmann kastet ut

Også Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) fikk beskjed om at rittet var over for hans del.

- Det blinket rødt ved en togovergang, men den første gruppa bare kjørte over. Min vifte var like bak, jeg var ikke klar over at det skulle komme tog før bommen beveget seg. Da sto jeg allerede på togskinnene. Jeg regnet med at de kom til å stanse oss (nøytralisere rittet), men i stedet disket de oss. Det er vanskelig å få med seg alt som rytter, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Les også: Tog hindret feltet i Paris-Roubaix

Boasson Hagen og Korsæth sto av

Edvald Boasson Hagen satt i samme gruppe som Grøndahl Jansen da forviklingene ved jernbaneovergangen oppsto. Rudsbygdingen valgte klokelig nok å vente på at toget skulle passere:

- Jeg var en av de få som stoppet for toget, så jeg ble ikke disket men jeg sto av når vi kom inn på rundene, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

- Det ble ikke mulig å komme seg opp igjen til feltet når det ble slik. Men jeg hadde som mål å komme igjennom dagen uten krasj, og ha en fin gjennomkjøring. Så det klarte jeg, legger han til.

Truls Korsæth (Astana) hadde alt stått av før hendelsen skjedde, ettersom han ikke følte seg bra.

- Jeg følte meg ikke helt topp, så jeg sto av i langesonen, sier Korsæth til procycling.no.

Astana melder for øvrig at de har kun to ryttere igjen i feltet.

Feltet splittet opp

Ifølge rittgrafikken var det kun 54 ryttere igjen i hovedfeltet, og blant dem var ingen nordmenn listet opp.

Ifølge arrangøren har rundt 35 mann blitt kastet ut. Sondre Holst Enger og Sindre Lunke sto også av i forkant av de avsluttende rundene.

Det var til slutt Fabio Jakobsen (Quick Step) som vant rittet etter spurt i et svært redusert hovedfelt.

Du kan lese mer om rittet via procycling.no!

PS: Under 2015-utgaven av Paris-Roubaix skjedde en liknende situasjon. Den gangen var Démare (nok en gang) og Alexander Kristoff blant rytterne som snek seg over jernbanelinja like før TGV-toget kom i høy hastighet. I etterkant ble ingen ryttere disket, men saken ble et hett diskusjontema høyt opp i det franske jernbaneverket som selvsagt fryktet for folks sikkerhet i liknende hendelser senere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling