<strong>PÅ OFFENSIVEN:</strong> Etter å ha deppet over en tapt VM-medalje etter fallet på jaktstarten sist søndag, så lover Ann Kristin Aafedt Flatland at hun nå er kommet på offensiven igjen og er klar til å kjempe om medalje på morgendagens kvinnestafett. Foto: Bjørn Langsem
PÅ OFFENSIVEN: Etter å ha deppet over en tapt VM-medalje etter fallet på jaktstarten sist søndag, så lover Ann Kristin Aafedt Flatland at hun nå er kommet på offensiven igjen og er klar til å kjempe om medalje på morgendagens kvinnestafett. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg var ikke mentalt klar til å gå i går

Fallet på jaktstarten har plaget Flatland i mange dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOVE MESTO (Dagbladet): Ann Kristin Aafedt Flatland (30) hadde en individuell VM-medalje i sikte da hun kjørte inn i russiske Olga Zajtseva og falt på VM-jaktstarten sist søndag.

Hun var langt nede etter løpet.

Men skuffelsen slapp heller ikke taket i løpet av de neste dagene. Gårsdagens svake 44. plass på normalprogrammet, etter tre tilleggsminutter på standplass, forklarer Flatland med at søndagens episode fortsatt plaget henne.

- Var ikke på hugget - Jeg var ikke mentalt klar til å gå normalen i går. Jeg hadde ikke kommet ordentlig på offensiven og hugget igjen, sier hun til Dagbladet.

- Å være i en medaljesituasjon var en ny situasjon for meg. Jeg følte at jeg gjorde et perfekt løp på søndag, men likevel fikk jeg ikke betalt i form av medalje på en dag jeg følte meg god for det. Det har vært tungt å fordøye.

17 bomskudd Uansett var hun selvskreven da landslagstrener Egil Gjelland i dag presenterte laget til morgendagens kvinnestafett.

I tillegg til ankerkvinne Tora Berger, så skal Synnøve Solemdal og Hilde Fenne forsvare de norske fargene på stafetten.

Tora Berger leverte en prikkfri 20-skudds serie på hun vant normalprogrammet i går. De tre andre på stafettlaget bommet hele 17 ganger, men Flatland er likevel optimist med tanke på de norske mulighetene i morgen.

Mulig med gull Og hun forsikrer at hun nå har klart å legge søndagens fall bak seg.

- Jeg har hatt en veldig god treningsøkt i dag, og jeg føler nå at det går bedre. Alle jentene er skikkelig på hugget nå, sier Flatland til Dagbladet.

- Vil det være en overraskelse om Norge vinner gull på stafetten?

- Om du ser på det som skjedde i går, så kan man si det. Men om vi ser på hva vi har prestert tidligere i vinter, så har vi to seirer og to fjerdeplasser. Vi er avhengig av at alle fire gjør gode løp. Klarer vi det, så er vi med i gullkampen, sier Ann Kristin Aafedt Flatland.

<strong>TRE BOM:</strong> Ann Kristin Aafedt Flatland bommet tre ganger på normaldistansen i går, og endte på en skuffende 44. plass. Hun lover å være bedre skjerpet til morgendagens stafett. Foto: Bjørn Langsem
TRE BOM: Ann Kristin Aafedt Flatland bommet tre ganger på normaldistansen i går, og endte på en skuffende 44. plass. Hun lover å være bedre skjerpet til morgendagens stafett. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer