- Jeg var ikke overbevist om at Ole ville bli en suksessrik manager

Men nå skryter Fowler stort av Solskjær.

IMPONERT: Robbie Fowler tror Ole Gunnar Solskjær vil lede Cardiff tilbake til Premier League. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IMPONERT: Robbie Fowler tror Ole Gunnar Solskjær vil lede Cardiff tilbake til Premier League. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I et stort intervju med Wales Online er Liverpool-legenden Robbie Fowler veldig positiv til Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg ville tippet at Ole tar Cardiff opp igjen (til Premier League), selv om jeg må innrømme at jeg ikke alltid har vært overbevist om at han kom til å bli en suksessrik manager, sier Fowler.

Var i tvil De to møttes på fotballbanen flere ganger som aktive. Da så Fowler på Solskjær som en angriper av topp kvalitet. Kristiansunderens beskjedne framtoning gjorde imidlertid sitt til at Fowler ikke trodde trenerpotensialet sto i stil.

- Da Ole begynte som manager trodde en del av meg at han var for rolig til å bli en suksess. Men så har han egenskaper som han kan ta fram når han trenger.

- Ole har den mentale tøffheten, kunnskapen og erfaringen som skal til for å bringe Cardiff tilbake til Premier League, mener Fowler nå.

- Gode muligheter Norske fotballsupportere har blitt kjent med at Solskjær som manager fremstår langt tøffere og strengere enn som spiller. Bestemtheten er noe Fowler liker.

- Han vet nøyaktig hva han vil. Og han gjorde en enestående jobb med Molde, da han ledet de til to seriemesterskap og en cuptittel.

Nettopp derfor mener Fowler at Solskjær fortjener en sjanse i Cardiff, etter som de allerede trøblet i bunnen av tabellen da han overtok jobben i januar.

- Han var ikke i stand til å snu situasjonen, men det er gode signaler på at han kan ta klubben opp igjen. Hvis han klarer det, vil det være alle muligheter til å etablere seg, akkurat som Swansea har gjort i løpet av de siste årene.

Etter fem runder av The Championship, ligger Cardiff på en foreløpig 9. plass. Fasiten er to seirer, to uavgjort og ett tap.