Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var ikke sikker på at jeg hadde vunnet

Alexander Kristoff tok sjansen på en langpurt og lyktes.

I STORSLAG: Alexander Kristoff triumferte igjen i Tour of Qatar onsdag, og tok hans andre seier på tre dager. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP / NTB Scanpix
I STORSLAG: Alexander Kristoff triumferte igjen i Tour of Qatar onsdag, og tok hans andre seier på tre dager. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP / NTB Scanpix Vis mer

(procycling.no): Kristoff fortsetter å vise storform i 2015-sesongens første ritt i Midtøsten.

På den fjerde etappen av Tour of Qatar sikret den norske Katjusja-stjernen seg sin andre etappeseier på tre dager. Igjen var han best da det skulle avgjøres med spurt.

I tett kamp med blant andre Peter Sagan triumferte Kristoff nok en gang. Slovaken kom nærmere på de siste meterne uten å ta seg forbi. Nordmannen forteller at han måtte ta ut det han hadde av krefter for å holde unna.

- Ja, det var et kaos uten like på slutten. Vi mista opptrekket flere ganger. Jacopo Guarnieri venta på meg og fikk meg opp igjen, men de siste 500 meterne var han helt sluttkjørt, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

- Peter Sagan kom fort på slutten, men heldigvis klarte jeg å utligne farta hans og var en liten centimeter eller to foran. Jeg var ikke sikker på at jeg hadde vunnet, så jeg turte ikke å juble med en gang, innrømmer Kristoff med et smil.

Tidlig i vinden
Da opptrekker Guarnieri hadde tråkket ut de siste kreftene ble Stavanger-syklisten sittende vindutsatt blant de første i feltet. Derfor bestemte han seg for å begynne spurten tidlig.

- Jeg var ute i vinden og tenkte at jeg heller måtte prøve. Jeg vil heller bli nummer tre eller fire og ha gjort et skikkelig forsøk enn å ikke prøve ordentlig, sier Kristoff til procycling.no.

- Hadde jeg venta lenger kunne jeg nok ha blitt sperret inne igjen, sånn som på den første dagen her. Heldigvis holdt det akkurat helt inn, fortsetter han.

På de siste fem kilometerne la Tinkoff-Saxo seg i front for å bane vei for Peter Sagan. Jobben skulle vise seg å ikke holde i kamp mot Norges fremste proffsyklist.

I Tour of Qatar sammenlagt klatret Alexander Kristoff til femteplass. Han ligger 21 sekunder bak ledende Niki Terpstra (Etixx-Quick Step).

Tøff dag i vente
Han lover å prøve seg på enda en etappeseier torsdag, selv om han tror det kan bli tøft med den avsluttende delen opp mot nordspissen av Qatar.

- I morgen blir det nok tøft når vi skal opp mot tuppen av Qatar mot slutten. Men jeg skal prøve å vinne igjen hvis jeg har sjansen, forsikrer Kristoff.

Edvald Boasson Hagen klarte ikke å hevde seg i spurten onsdag. Han endte bakerst i det første feltet sammen med MTN-lagkameraten Theo Bos.

Sven Erik Bystrøm gjorde igjen en god innsats i sitt første ritt som Katjusja-proff. Han fullførte litt lenger framme på en 50.-plass. Boasson Hagen ble nummer 67.

Tidlig start
Et brudd bestående av MTN-Qhubekas Jaco Venter, Astana-rytter Dmitrij Gruzdev og Jarl Salomein fra Topsport Vlaanderen fikk ligge i front store deler av etappen.

Trioen lå 3.30 minutter foran hovedfeltet lenge, men da fem mil gjensto av den 165,5 kilometer lange etappen begynte de øvrige å spise seg innpå. I det nervøse feltet bak gikk blant andre Heinrich Haussler (IAM Cycling) og Bradley Wiggins (Team Sky) ned i en velt, men kom seg tilbake raskt.

Med halvannen mil igjen til mål i Mesaieed var forspranget til bruddet borte, og forberedelsene til en massespurt startet.

Starten på onsdagens etappe ble framskutt med en time og ti minutter på grunn av en stadig tilbakevendende utfordring for Tour of Qatar: De vanskelige vindforholdene.

Den første timen av etappen ble syklet med en gjennomsnittfart på 50,2 kilometer i timen. Den neste timen gikk i motvind, og snitthastigheten sank til 31,9 km/t.

Ellers var etappen et nytt eksempel på at arrangøren har en lang vei å gå i jobben med å gjøre Tour of Qatar til en publikumsmagnet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!