Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var ikke tøff nok

Arvesen ble for veik i spurten, endte på 13. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kurt Asle Arvesen er etter eget utsagn i sin livs form. I dag hadde han kanskje sin livs sjanse til å bli verdensmester - men da det hardnet til i innspurten, ble Arvesen for veik. Til slutt havnet han på 13. plass.

- Det var en hektisk innspurt. Det ble knuffing og et nestenkrasj i mørket undergangen like før oppløpet. Da fikk de fire foran meg ei luke. Jeg lå jævla bra an, men er ikke tøff nok i en spurt. Vi skulle hatt Thor (Hushovd) her, sier Arvesen til NRK.

I stedet var det den italienske ringreven Paolo Bettini som slo tyskeren Erik Zabel i spurten, og ble verdensmester for aller første gang. Bettini har vunnet det meste som er av klassikere og er olympisk mester, og manglet bare VM-tittelen.

Nå er karrieren så godt som komplett.

På seierspallen etterpå hadde Bettini tårer i øynene da nasjonalsangen ble spilt.

- Helt utrolig kjørt av Bettini. Han la avgårde opptil flere ganger, viste seg som den sterkeste i bakkene og i spurten og tok en velfortjent seier, sier Arvensen.

Hushovd tom

Thor Hushovd lå lenge gunstig plassert i hovedfeltet, men da tempoet ble skrudd opp på de siste rundene ble det for tøft for Grimstads store sønn.

HADDE SJANSEN: Kurt Asle Arvesen hadde sjansen til å gjøre det helt store, men var ikke tøff nok i spurten. - Vi skulle hatt Thor her, sa Arvesen etter målgang. Foto: SCANPIX
HADDE SJANSEN: Kurt Asle Arvesen hadde sjansen til å gjøre det helt store, men var ikke tøff nok i spurten. - Vi skulle hatt Thor her, sa Arvesen etter målgang. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det ble tomt for krefter. Jeg følte meg sterk, men hadde ikke spruten, sier Hushovd til NRK.

- Kurt Asle kjørte veldig bra. Noen runder før mål sa han «jeg hjelper deg hvis det trengs.» Jeg sa at han bare skulle kjøre, og at jeg følte meg tung, legger han til.

I fjor ble Hushovd, som den eneste norske deltakeren i VM, nummer 115. I år var han sjanseløs igjen.

- Jeg er ikke noen mesterskapsrytter. Men plutselig våkner jeg, sier Hushovd.

Fikk krampe

Kurt Asle Arvesen virket knallsterk da italienerne rykket titt og ofte på sisterunden - som ble syklet i et morderisk tempo med snittfart på 49 kilometer i timen. I den siste sugende bakken kom krampa.

- I den siste bakken kom krampa, og da ble det tøft, sier han.

- I den formen du var i, var dette din beste mesterskapssjanse? spurte NRK.

image: - Jeg var ikke tøff nok

- Inntil nå har dette vært min beste VM-sjanse, men jeg blir med til neste år også, jeg. Klart det er bittert å ikke nå opp, men det er sterke gutter som tok de første plassene. Jeg må være fornøyd med å kjempe helt framme, sier Arvesen.

Alejandro Valverde knep bronsen bak Bettini og Zabel.

<B>BLE SLITEN:</B> Kreftene holdt ikke helt inn for Thor Hushovd. - Jeg er ikke noen mesterskapsrytter, sier han.
<B>KOMPLETT:</B> Paolo Bettini hadde vunnet det meste som går an å vinne, bortsett fra VM. I dag ble han endelig verdensmester.