NY BOK. NBA-profilen Michael Jordan røper i en ny bok at han var rasist i tenårene. Foto: AP Photo/Beth A. Keiser
NY BOK. NBA-profilen Michael Jordan røper i en ny bok at han var rasist i tenårene. Foto: AP Photo/Beth A. KeiserVis mer

- Jeg var imot alle hvite mennesker

Michael Jordan røper.

(Dagbladet): Basketball-legenden Michael Jordan (51) forteller i en ny biografi at han så på seg selv som en rasist i oppveksten.

Jordan ble født i Brooklyn i New York, men vokste blant annet opp i North Carolina på 1970-tallet og beskriver en episode da ei jente kalte ham det som omtales som «N-ordet» i tenårene.

- Jeg kastet brus på henne, sier Jordan i boka, gjengitt av Chicago Tribune.

- Rebell - Jeg var en rebell. Jeg så på meg selv som en rasist på den tida. Jeg var imot alle hvite mennesker, fortsetter Jordan, som ble utvist fra skolen som følge av bråket.

Boka heter «Michael Jordan: The Life» og er skrevet av Roland Lazenby.

Etter hendelsen i tenårene ble han overbevist av sin egen mor om at han måtte la hatet ligge.

- Kvalm Senere utviklet Jordan seg til å bli den største NBA-profilen gjennom alle tider. Nå er han eier av NBA-laget Charlotte Bobcats.

Jordan er mest kjent for sine seks NBA-titler med Chicago Bulls og uttalte seg nylig om Clippers-eieren Donald Sterling som er utestengt fra NBA på livstid på grunn av en rasistisk kommentar.

- Som eier blir jeg kvalm, sa Jordan i en uttalelse forrige måned.

Jordan var aktiv basketballspiller fra 1984 til 2003. Han spilte i klubbene Chicago Bulls og avsluttet i Washington Wizards.

EIER: Michael Jordan eier NBA-laget Charlotte Bobcats. Foto: AP Photo/Chuck Burton
EIER: Michael Jordan eier NBA-laget Charlotte Bobcats. Foto: AP Photo/Chuck Burton Vis mer