Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var irritert etter gårsdagen, og ville vise hva jeg var god for

Norge satte spikern i kista allerede etter Johaugs suverene andreetappe.

KLINTE TIL: Therese Johaug var skuffet over gårsdagens renn, og klinte til på sin etappe i stafetten i dag. Det ble nærmest en parademarsj for Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Heidi Weng gikk frøste etappe for Norge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLINTE TIL: Therese Johaug var skuffet over gårsdagens renn, og klinte til på sin etappe i stafetten i dag. Det ble nærmest en parademarsj for Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Heidi Weng gikk frøste etappe for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter at Heidi Weng sendte Therese Johaug først ut til andreetappen, var det liten tvil.

Jenta fra Dalsbygda klinket til og skaffet det norske førstelaget hele 40 sekunders forsprang allerede på andreetappen.

Og jobben ble følgelig fulgt opp av Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen, som gikk de to siste etappene. Fra andre etappe var seieren aldri truet for de suverene norske jentene.

Rykket og fikk det Heidi Weng gikk som vanlig en knalletappe. I bånn av langbakken rykket hun til, og skaffet en liten luke. Den holdt imidlertid ikke lenge.

- Jeg rykka i bånn av langbakken, men fikk det litt sjøl på toppen. Men det ble da en liten luke. Det holdt inn, så det er ikke så farlig, sier Weng til NRK.

Weng kunne uansett sende Therese Johaug ut først til sin andreetappe. Der var det aldri noen tvil. Etter 800 meter hadde Johaug fått et forsprang på USA og Finland, som fulgte bak, på hele 20 sekunder. Hun brøytet vei for de andre i snøværet og kunne sende Kristin Størmer Steira ut 40 sekunder foran de to lagene.

- Jeg var litt irritert etter gårsdagen, og ville få ut det jeg var god for i dag, sier Therese Johaug til NRK.

I går måtte nemlig Johaug klare seg med en fjerdeplass, bak Justyna Kowalczyk, Charlotte Kalla og Marit Bjørgen.

Skuffet Norge stilte med fire lag under dagens stafett. Norge II besto av Ingvild Flugstad Østberg, Vibeke Skofterud, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla.

Vibeke Skofterud tapte mye på sin andreetappe, og var tydelig skuffet da hun snakket med NRK etter løpet. Det er tydelig at formen ikker helt på topp.

Norges andrelag endte likevel på en fjerdeplass.


SOLID: Heidi Weng (nummer to i bildet) gikk som vanlig en solid etappe for Norge. Det snødde for øvrig veldig tett på Lillehammer i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SOLID: Heidi Weng (nummer to i bildet) gikk som vanlig en solid etappe for Norge. Det snødde for øvrig veldig tett på Lillehammer i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer