Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var jævlig forbanna

Sander Sagosen hadde gledet seg til å spille foran 12 500 på hjemmebane. Så ble han skadet, bare et par dager før kampen.

SKADD: Sander Sagosen innrømmer at det var fryktelig surt å miste Champions League-kampen på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKADD: Sander Sagosen innrømmer at det var fryktelig surt å miste Champions League-kampen på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

HÅKONS HALL (Dagbladet): - Jeg var jævlig forbanna, for å si det rett ut.

Det sier Sander Sagosen (24) til Dagbladet etter at hans Paris Saint-Germain slo Elverum - med skarve tre mål - foran 12 500 tilskuere i Håkons hall.

Onsdag ble han skadd i en kamp i fransk liga. Dermed ble kampen han har sett fram til i lang tid, sett fra tribunen.

- Jeg var litt sur og litt lei da det skjedde. Det var en gulrot for meg å spille for slike kulisser på hjemmebane. Men sånn er idretten, man får noen slag i trynet. Men folk har fått verre skader enn dette, sier Sagosen.

STILTE OPP: Sander Sagosen spilte ikke, men noen heldige fans fikk likevel møte sitt store idol i Håkons hall. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
STILTE OPP: Sander Sagosen spilte ikke, men noen heldige fans fikk likevel møte sitt store idol i Håkons hall. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Hovedattraksjonen

Sagosen ble likevel med til Lillehammer og Håkons hall. Han prøvde å snike seg inn langs tribunene før kampstart, men lykkes bare sånn passe. Etter noen sekunder var han omringet av fans.

Selv om han satt på tribunen, er det ingen tvil om hvem som er Norges store stjerne.

Han medgir at flere av de drøyt 12 000 kjøpte billetter med ham som hovedattraksjon.

- Jeg må jo være ærlig å si det, folk kom fra Trondheim for å se meg. Da må jeg nesten gi såpass tilbake, at jeg kan stille litt opp for dem, sier Sagosen.

Han brukte nemlig pausen nede på parketten for å signere autografer og ta utallige selfies sammen med fansen.

- Best i verden

Det viser seg at han ikke pådro seg en lyskeskade, det er en lårmuskel som har fått seg en trøkk. Han anslår at det kan ta tre til seks uker å bli frisk.

I slutten av oktober er det landslagssamling, og han sier «vi får se» om han stiller der.

Svenske Kim Ekdahl du Reitz og resten av PSG måtte altså klare seg uten Sagosen.

- For meg er Sander og Mikkel (Hansen, også PSG, red. anm.) de to beste i verden. Han har mange år foran seg. Det er synd han ikke fikk spille i dag. Han har vel mistet én kamp på to år i PSG, sier han til Dagbladet.

Elverum imponerte

Han er imidlertid imponert over Elverum.

- Jeg er fornøyd med at vi vant. Det hadde vært godt å vinne litt mer også, det var kult å spille. Det er ikke ofte vi spiller foran så mange i den franske ligaen heller, ingen har så mange tilskuere. Men jeg kan ikke si jeg er overrasket over Elverum, sier han.

Sagosen er enig.

- Det var en tøff kamp, men jeg er glad vi sitter igjen med to poeng. Så mye mer tar vi ikke med oss.

Han fortsetter:

- Jeg er absolutt imponert over Elverum, vi var klar over hva vi kom til. Jeg synes de imponerer spesielt bakover. Framover sliter de i blant med å score mål. De er tøffe i forsvar og gir oss juling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media