- Jeg var langt unna

Hushovd sjanseløs mot suveren Steegmans.

• Vi fulgte den siste etappen i Tour de France direkte!

(Dagbladet.no): Gert Steegmans har hatt en tøff Tour de France, men på sistedagens sjarmøretappe inn på Champs Élysées viste han stor styrke.

Etter 80 kilometer med sjampisdrikking og koseprat økte tempoet inne i Paris, og et svært velsmurt spurtopptrekk av Steven de Jongh dekket bordet for Steegmans.

Quickstep-rytteren suste fra konkurrentene, og de Jongh hadde armene i været lenge før belgieren krysset mållinja.

Thor langt unna

For Thor Hushovd ble det ingen stor dag i Paris.

- Jeg var langt unna dessverre. Jeg merket rundt siste sving at jeg ikke hadde noe særlig å gi, sier Hushovd til TV 2 etter løpet.

Hushovd var stiv de siste meterne, og kom seg aldri helt opp på hjulet til Robbie McEwen som tok fjerdeplassen.

KNALLHARD: Gert Steegmans fikk et perfekt opptrekk, men var også råsterk da han slapp hjulet til Steven de Jongh. Foto: AP/SCANPIX
KNALLHARD: Gert Steegmans fikk et perfekt opptrekk, men var også råsterk da han slapp hjulet til Steven de Jongh. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Thor ble nummer fem, men er imponert over Gert Steegmans.

- Han har vist en god formutvikling de siste dagene. Han er sterk, og i dag er han den sterkeste, sier Hushovd.

Tøffe sisteuker

Nordmannen har uansett en etappeseier å se tilbake på, men de siste ukene har vært tøffe for Grimstad-gutten. Den grønne trøya har lenge vært utenfor rekkevidde, og kroppen har rett og slett ikke vært i slag.

- Det har vært en Tour med litt for mye problemer. Jeg har slitt mye, og er glad jeg er i Paris. Helsa er ikke bra, sier Hushovd.

- Jeg vet hva jeg har inne og har ikke fått ut alt, det er frustrerende. Heldigvis er det mange år igjen, smiler Credit Agricole-rytteren.

Nå er det bare å pleie kroppen fram til OL i Beijing.

- Jeg trenger hvile rett og slett, så får jeg håpe at jeg får overskudd og kan dra til OL med friske bein, sier Hushovd. 

- Jeg var langt unna

Stor dag for Sastre

I kampen om den grønne poengtrøya kom Thor Hushovd på annenplass etter relativt suverene Oscar Freire.

33 år gamle Carlos Sastre fikk en fin tur med sjampis og gratulasjoner inn mot den franske hovedstaden, og han ble den tredje spanieren på rad med seier i Tour de France.

I fjor kom Sastre på annenplass bak Alberto Contador. Oscar Pereiro vant i 2006.

Sastre distanserte australieren Cadel Evans på annenplass med 1.05 minutter. Østerrikeren Bernard Kohl ble nummer tre i sammendraget, 1.20 minutter bak Sastre.

Kohl ble vinner av klatretrøya, mens CSCs Andy Schleck vant ungdomstrøya.

LYSTIG LAG: Før rytterne kom seg inn i Paris var det mest lek og moro på den siste etappen. Her er det Cofidis-rytterne Stephane Auge og Samuel Dumoulin som har byttet hjelmer med motorsyklistene.
TOM FOR KREFTER: Thor Hushovd hadde ikke mer å gi når spurten kom på Champs Elysées.
SEIERSSKÅL: Carlos Sastre brukte den siste dagen til å nyte sammenlagtseieren.