Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var litt for ofte på toalettet

Bjørndalen om svikten på 3. etappe.

MISTET FARTA:  Ole Einar Bjørndalen ledet med 20 sekunder, men mistet forspranget. Foto: NTB Scanpix
MISTET FARTA: Ole Einar Bjørndalen ledet med 20 sekunder, men mistet forspranget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Alt så perfekt ut for Norge da Ole Einar Bjørndalen avsluttet sin andre skyting på tredje etappe i dagens stafett. Bjørndalen ledet med rundt 20 sekunder, og på siste etappe hadde Norge Emil Hegle Svendsen.

Det kunne vel ikke gå galt? Men det gjorde det.

Bjørndalen sviktet på den siste sløyfa før veksling. Han mistet forspranget på 20 sekunder til Tyskland, på et litt uforståelig vis.

Perfekt For Bjørndalen ville det vært en perfekt OL-avslutning på en fantastisk karriere. Men han hadde ikke energi til å holde koken helt inn på etappen sin.

Russland vant foran Tyskland og Østerrike, med Norge på 4. plass.

Da Bjørndalen kom i pressesonen etterpå, fortalte han at dagen ikke hadde forløpt helt som planlagt.

4. PLASS:  Den norske gjengen var ikke høy i hatten etterpå. Emil Hegle Svendsen (sittende) var knust og trengte tid for seg selv. Ole Einar Bjørndalen stående til venstre.
4. PLASS: Den norske gjengen var ikke høy i hatten etterpå. Emil Hegle Svendsen (sittende) var knust og trengte tid for seg selv. Ole Einar Bjørndalen stående til venstre. Vis mer

- Før start var jeg litt for ofte på toalettet. Det er sånn det er av og til. Jeg hadde problemer med magen. Derfor gikk det litt tungt på slutten.

Annet utgangspunkt Hadde Bjørndalen klart å holde avstanden på 20 sekunder, ville Emil Hegle Svendsen fått et annet utgangspunkt på siste etappe.

Nå ble det en knallhard duell mellom utøvere fra fire nasjoner, der Norge trakk det korteste strået. Hegle Svendsen er vanligvis råsterk i slike situasjoner, men denne gang måtte han gå en strafferunde.

- Å ødelegge en stafett, er det verste du kan gjøre som skiskytter, påpeker Bjørndalen.

- Men dette har skjedd oss alle. Og dette er noe du må gå gjennom. Vi er skuffet. Men vi skal være skuffet. Vi satte oss høyere mål.

40-årige Bjørndalen er uansett fornøyd med OL sett under ett.

- Det er mitt nest beste OL noensinne. Det kan jeg ikke klage på.

Nå gjenstår ett oppdrag i Sotsji-OL:

Å bære flagget på avslutningsseremonien i morgen.

Hele Norges coronakart