Charlotte Kalla

- Jeg var litt naiv

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla (34) åpner om problemene som følge av covid-19-vaksinen.

SYKDOMSHELVETE: Det har vært tøffe tider for Charlotte Kalla. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB
SYKDOMSHELVETE: Det har vært tøffe tider for Charlotte Kalla. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært alt annet enn en optimal oppladning for den svenske langrennsdronning inn mot OL i Beijing neste år.

Allerede i november i fjor ble det bekreftet at hun var smittet av covid-19, og inn mot denne sesongen har hun slitt med matforgiftning under oppkjøringen i Frankrike.

Det hittil ukjente dramaet har likevel utspilt seg i to akter, forteller den 34 år gamle stjernen til svenske Expressen.

- Verre enn covid

Kalla har nemlig latt seg vaksinere mot covid-19. Men ifølge henne har bivirkningene av vaksinen truffet hardt.

- Det var slitsomt. Jeg var litt naiv. Jeg tenkte at feberen kom fordi jeg hadde fått noe sprøytet inn i kroppen, og at det fikk være greit denne gangen, sier Kalla til Expressen.

- Men det var likevel vanskelig for kroppen å komme seg igjennom det. Jeg ble faktisk verre av vaksinen enn da jeg var syk med covid.

Kalla lå nylig isolert i flere dager grunnet den ovennevnte matforgiftningen i Font Romeu. Hun innrømmer at hun kanskje har hatt en tendens til å returnere for tidlig etter sykdom og skade.

- Jeg kom likevel i gang med treningen ganske tidlig. Men i etterkant kan man vel si at det kanskje ikke var det beste valget. Fordi jeg fikk det da jeg prøvde å fortsette treningen.

BYTTET SKI: Charlotte Kalla skjønner ikke hvorfor Therese Johaug ikke gjorde det samme som de svenske jentene. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

OL-veteran

Per Andersson, den svenske landslagslegen, forteller til Expressen at teamet har notert seg at utøverne reagerer veldig forskjellig på vaksinering.

I tillegg er det mulig å misoppfatte de symptomene man får etter en vaksine, som gjør at det er vesentlig enklere å gå på en smell, slik som i 34-åringens tilfelle.

Kalla rakk fram til VM i Oberstdorf etter covid-19, men måtte dra fra mesterskapet tomhendt. I tillegg endte hun på en sammenlagt 53.-plass i verdenscupen forrige sesong.

Inn mot OL har hun uansett en gullmedalje å forsvare fra lekene i Pyeongchang. Den tok hun på 15 kilometer skiathlon, der hun slo den norske OL-dronningen Marit Bjørgen.

Hun tok ytterligere tre sølvmedaljer under lekene i Sør-Korea. Deltakelse i OL i Beijing vil være det fjerde OL som Kalla deltar i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer