ÅRETS FØRSTE:Aafk-spillerne kan juble etter scoring og årets første seier i Tippeligaen. 

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
ÅRETS FØRSTE:Aafk-spillerne kan juble etter scoring og årets første seier i Tippeligaen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

- Jeg var litt spent før kampen

Årets første seier for Jan Jönssons gutter.

• Haugesund - Aalesund 1-2

(Dagbladet): Aalesund har fått en marerittstart på Tippeliga-sesongen, men borte mot Haugesund kom årets første seier.

Sakari Mattila og Torbjørn Grytten scoret målene som sikret 2-1-seier til gjestene og endelig kunne tangotrøyene strekke henda i været.

- Dette føles veldig bra. Dette var en viktig seier og vi spiller med mange nye spillere. Jeg var litt spent før kampen og det var spennende å se flere av våre unge spillere. Derfor er jeg litt ekstra glad, sier Aafk-trener Jan Jönsson til C More.

Drømmetreff Det var tydelig at Aafk-trener Jan Jönsson tok grep før kampen - og verken Mattila eller Grytten spilte fra start i forrige serierunde.

- Mattila var sugen. Han spilte en veldig god kamp for oss, sier Jönsson.

Aafk sto med tre uavgjort og tre tap før de gjestet Haugesund i ettermiddag.

Haugesund fikk en tung start på kampen og toppscorer Christian Gytkjær måtte ut med skade bare 15 minutter  Da tok gjestene over kampen.

- Det er tøft. Vi produserer nok sjanser, men får ikke mål. Aafk gjør det vanskelig for oss. Vi kunne fått med oss poeng her, men når det endte som det gjorde kan vi ikke klage, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More.

Mattila gjorde alt på egenhånd før 1-0-målet. Finnen satte fart og banket til fra rundt 25 meter. Ballen føk som et prosjektil i nettet bak Haugesund-keeper Olav Dalen.

Skapte spenning Torbjørn Grytten sørget for 2-0 etter 57 minutter, men vertene slo tilbake kort tid etterpå.

Daniel Bamberg fikk ta ned ballen inne i Aalesund-feltet etter 65 minutter og brasilianeren la ballen i det lengste hjørnet til 2-1.

Haugesund klarte ikke å sette gjestene under skikkelig press og gikk på et hjemmetap.