Kevin André Wright:

- Jeg var livredd

Livet etter at Kevin André Wright (25) ble norgesmester i golf, har ikke blitt helt som han selv hadde sett for seg. - En jævlig prosess, sier han.

OPERASJON: Kevin Andrè Wright ble operert på sykehus etter hjerteproblemene. Foto: Privat
OPERASJON: Kevin Andrè Wright ble operert på sykehus etter hjerteproblemene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tenker på det hele tida. Ja, man kan dø, men man må bare leve med det, sier Kevin André Wright til Dagbladet.

25-åringen snakker om hjerteproblemene som endret livet hans. En sykdom som i verste fall kunne tatt livet av ham.

For sju måneder siden fikk han operert inn en hjertestarter som følge av hyppig hjerteflimmer.

25-åringen forteller at han så lenge han kan huske har slitt med høy puls, men at han ikke har tenkt noe særlig over det.

- Jeg har slitt med høy puls og hjerterytme godt opp mot 180-190 uten å gjøre noe. Hvis jeg har gått opp en bakke, kan jeg ha fått 200 i puls, forteller Wright på telefon fra Florida - stedet han bor store deler av året, og hvor han deler treningsfasiliteter med golfstjerner som Rory McIlroy, Henrik Stenson og Annika Sörenstam.

CADDIE: Kevin André Wright (t.h.) var caddie for kompisen Viktor Hovland (t.v.) under Arnold Palmer Invitational i 2019. Foto: Privat
CADDIE: Kevin André Wright (t.h.) var caddie for kompisen Viktor Hovland (t.v.) under Arnold Palmer Invitational i 2019. Foto: Privat Vis mer

Hastet til sykehus

Wright har en far som har gjennomgått hjertetransplantasjon to ganger, og forteller at familien har lært seg at hvis ting skjer, så er de sikre på at hjertestarteren skal slå inn.

Etter en stund tok han en test av hjertet, men testen fanget ikke opp at det var noe galt. Men ikke lenge etterpå holdt det på å gå skikkelig ille.

For drøyt to måneder siden oppdaget han at pulsen plutselig var oppe i 260. Wright ble hastet til sykehuset i ambulanse og var inn og ut av sykehus i to uker.

25-åringen fikk raskt åtte støt i hjertet, men ingen av støtene fikk hjerterytmen ned. Deretter fikk han to store støt, som han selv betegner som «livsfarlige støt».

- Det er som å ligge på magen og bli slått så hardt man kan med et balltre i brystet. Det gjør dritvondt i noen sekunder, og de fleste svimer av. Jeg svimte ikke av, men merket med en gang at kroppen hadde fått en skikkelig omgang, forteller han.

- Hvordan reagerte familien din?

- Alle rundt meg syntes det var skummelt. Dette var jo første gang hjertestarteren slo inn, så for meg var det en lettelse. Hvis den ikke hadde gjort det, hadde jeg vært død nå, sier han.

NORGESMESTER: Kevin André Wright med kongepokalen etter NM i 2019. Foto: Benjamin Ward/NGF
NORGESMESTER: Kevin André Wright med kongepokalen etter NM i 2019. Foto: Benjamin Ward/NGF Vis mer

Tredje i Norge

For drøyt to år siden opplevde han noe av det største i sin profesjonelle karriere som golfspiller. På Losby golfklubb hentet han hjem kongepokalen, og tok karrierens hittil eneste NM-gull på seniornivå.

Men da han fikk operert inn en hjertestarter, fryktet han at han måtte legge golfkøllene på hylla. Redningen ble et prøveeksperiment.

Som den tredje i Norge har Wright fått være med på et eksperiment med hjertestartere. Med en såkalt eksperimentell ICD har 25-åringen fått sydd inn hjertestarteren rundt brystbeinet for at det fortsatt skal være mulig for ham å spille golf - og kanskje en dag gjenta bedriften fra Losby.

- Jeg var heldig som fikk være med på det eksperimentet. Det setter jeg ekstremt stor pris på. Det gjør at jeg fortsatt kan spille golf, sier han.

Wright forteller at han aldri før hadde vært under kniven, men han husker godt hvordan han følte seg i dagene før operasjonen.

- Jeg hadde en god følelse på at det skulle gå fint. Men jeg var livredd da jeg skulle operere inn hjertestarteren.

At han måtte inn på operasjonsbordet midt under en pandemi, hjalp heller ikke på.

- På grunn av corona så kunne jeg ikke ha besøk av noen. Jeg satt på sykehuset alene i to-tre uker og ventet på operasjon. Det går mye gjennom hodet ditt da.

GEORGIA, USA: Viktor Hovland hylles etter dette nærmest umulige slaget under PGA touren i Atlanta, Georgia. Vis mer

Måtte lære det på nytt

Til tross for hjerteproblemene ser golferen nå kun framover. I slutten av måneden skal han spille kvalifisering til Korn Ferry-touren, som er nivået under PGA-touren i USA.

Som han selv beskriver, er nåløyet ekstremt trangt for å komme seg inn på Korn Ferry-touren. Det nåløyet ble ikke noe mindre trangt da han nærmest måtte lære seg å spille golf på nytt igjen etter operasjonen.

- Det var en jævlig prosess. Jeg slo ekstremt dårlig, og jeg er fortsatt i en rehabiliteringsfase med golfen. Jeg misset ekstremt mye på lengdene. Mistet 60 meter med driveren. Det er en lang prosess, men nå ser det veldig mye bedre ut, sier han og fortsetter:

- Boksen sitter rett under huden over ribbeina. Den synes, og jeg merker at den er der. Jeg har måtte bli vant til at den er der, og at det er ledninger inni kroppen min. Det er helt spesielt. Alt sammen, avslutter 25-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer