- Jeg var løpskåt

Marit Bjørgen tilbake med et brak. Knuste all motstand.

51 SEKUNDER: Toer Therese Johaug (t.v) endte hele 51 sekunder bak landslagsvenninnen fra Rognes (midten). Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
51 SEKUNDER: Toer Therese Johaug (t.v) endte hele 51 sekunder bak landslagsvenninnen fra Rognes (midten). Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Marit Bjørgen (30) forsøkte så godt hun kunne å dempe forventningene etter pangstarten på Beitostølen. Hun sto over de første to rennene, men kom tilbake med et smell på den klassiske 10-kilometeren søndag. Jenta fra Rognes har vunnet det klassiske rennet i Beito-helgen vært eneste år siden 2004. Søndag endte Therese Johaug 51,4 sekunder bak på 2.-plass. Bjørgen har vunnet stort på Beito før. Basert på søndagens løp er det ingen stor prestasjon å tippe henne på seierspallen i Gällivare kommende helg. Da er det verdenscupåpning. — Jeg gleder meg, men vet at det kan bli forandringer da. Det kan bli ujevne konkurranser framover, mente hun.
Holde trykket Marit Bjørgen hadde stor suksess med opplegget sist sesong. Det blir ikke endringer foran den kommende. Blant annet går hun ikke Tour de Ski. — Som i fjor skal jeg holde treningsmengden oppe i november og desember. Neste helg er det skøyting på programmet. Det blir spennende å se om hun kan holde farten til de beste utlendingene. Utgangspunktet er det beste. — Det er mer å gå med, men jeg er i form. Akkurat det er det vanskelig å vri seg unna.
Bremse Torsdag våknet Bjørgen og følte seg litt slapp i kroppen. Hun gjennomførte den oppsatte pressekonferansen i redusert form, men bestemte seg for å stå over fredagens skøyterenn. — Jeg tok to korte treningsøkter fredag, og lørdag ettermiddag tok jeg noen smådrag. Det gikk veldig bra, og da skjønte jeg at det kom til å gå bra i dag, sa hun. Det gikk faktisk nesten litt for bra. — Dette var utrolig moro. Jeg var veldig løpskåt i starten og måtte roe meg ned for ikke å gå på en smell. Jeg fikk fort 30 sekunder, og syra kom. Rundt halvveis måtte jeg ta det mer med ro, sa den suverene vinneren.
Skryt Landslagstrener Egil Kristiansen var synlig imponert av det han så av norsk kvinnelangrenns lokomotiv. — Det er tydelig at et par gode dager gjorde henne godt, mente Kristiansen. — Hun gikk styggfort og går en sterk sesong i møte, sa Vibeke Skofterud, som selv endte på tredjeplass, drøyt ett minutt bak vinneren. — Helt rått. Det er bare å bøye seg i støvet, sa annenplasserte Therese Johaug.

(NTB)