- Jeg var millimeter unna å bli blind

Stoke-keeper måtte sy 21 sting i ansiktet.

(Dagbladet.no): To røde kort, to straffespark, stygge skader og 11 minutters tilleggstid. Det manglet ikke akkurat på dramatikk da Stoke forverret Tottenhams elendige start på sesongen med 2-1-seier i bunnoppgjøret på Britannia Stadium.

Men seieren kunne blitt av det dyrekjøpte slaget.

65 minutter ut i kampen plantet Spurs-back Alan Hutton skruknottene sine rett i fleisen på Stoke-keeper Thomas Sørensen. Dansken blødde i strie strømmer, og måtte lappes sammen med 21 sting.

Likevel føler han at han slapp billig unna - det var i hvert fall tilbakemeldingen fra legen.

- Jeg var utrolig heldig. Det var millimeter fra å koste meg synet. Jeg har fått seks sting rett ved øyet, og ytterligere 15 sting på kinnet. Det er et mirakel at det ikke gikk verre. I etterkant kan jeg sitte her, med seier og uten alvorlige skader, og smile av det, sier Sørensen til sporten.dk.

Det betyr ikke at han frikjenner Hutton.

- Jeg har ikke sett det selv, men de andre sier at det var en hensynsløs takling. Han var ikke i nærheten av ballen. Det var et stygt overtramp som kunne kostet dyrt.

Mannen som fikk aller røffest medfart på Britannia var likevel Vedran Corluka. Kroaten ble påført nakkekrage og oksygenmaske etter å ha blitt truffet av kneet til Heurelho Gomes.

21 STING: Thomas Sørensen måtte lappes sammen etter å ha fått knottene til Alan Hutton i ansiktet. - Jeg var utrolig heldig. Det var millimeter fra å koste meg synet, sier dansken. Foto: REUTERS
21 STING: Thomas Sørensen måtte lappes sammen etter å ha fått knottene til Alan Hutton i ansiktet. - Jeg var utrolig heldig. Det var millimeter fra å koste meg synet, sier dansken. Foto: REUTERS Vis mer

Ifølge SkySports slapp han likevel fra episoden uten alvorlige skader.

Det er om ikke annet en liten trøst for Tottenham, som med to poeng på åtte kamper har fått sin verste sesongåpning noensinne. Bortsett fra Southampton i 1998/99-sesongen har ingen lag overlevd i Premier League med en så svak start.

<B>SINT PÅ HUTTON:</B> Sørensen betegner taklingen fra Hutton som hensynsløs.