Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagermo om Rossbach:

- Jeg var nådeløs

Truet med å sette Odds førstekeeper på benken.

TINDRENDE KLAR: Dag-Eilev Fagermo ønsker ikke at spillere skal forlate Odd som Bosman. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TINDRENDE KLAR: Dag-Eilev Fagermo ønsker ikke at spillere skal forlate Odd som Bosman. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Keeper Sondre Rossbach (22) hadde kontrakt med Odd ut 2018. Da han ikke ville forlenge, erklærte trener Dag-Eilev Fagermo at benken var eneste alternativ. Til slutt gjorde Rossbach helomvending og skrev under for ytterligere et år.

Det er Fagermo fornøyd med:

- Jeg var nådeløs, det er riktig. Men vi fikk igjen for det, sier Odd-treneren til Dagbladet.

Løste seg

Det var søndag at keepersituasjonen løste seg på Skagerak Arena i Skien. Odd skulle spille generalprøve til Eliteserien mot Sandefjord.

På forhånd uttalte Fagermo at «den av keeperne som står mot Sandefjord – Rossbach eller Viljar Myhra – også spiller serieåpningen mot Haugesund».

NYTER TILLIT: Bare André Hansen matcher Sondre Rossbach i Eliteserien, mener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NYTER TILLIT: Bare André Hansen matcher Sondre Rossbach i Eliteserien, mener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Rossbach er normalt førstekeeper i Odd. Men fordi kontraktssituasjonen ikke hadde løst seg, satte Fagermo press på ham. 22-åringen etterlater ingen tvil om at han vil prøve seg i utlandet. Og som Bosman-spiller går han gratis. En slik situasjon ville ikke Fagermo sette klubben i.

- Når vi gir unge telemarkinger tillit, må vi ha noe igjen for det. Det koster å være et topplag i Norge. Vi var i samme situasjon med Rafik Zekhnini og Fredrik Oldrup Jensen i fjor. Vi solgte begge to. Og de la igjen mye penger i klubben.

Zekhnini ble solgt til Fiorentina. Oldrup Jensen gikk til Zulte Waregem. Rossbach var på vei bort i det internasjonale overgangsvinduet i januar, bekrefter Fagermo overfor Dagbladet.

- Det er flere som følger ham på mellomnivået i Europa. Vi holdt på å selge ham rett før «Deadline Day». Og det var snakk om mye penger for oss. Klubben som ville kjøpe ham, var i ferd med å selge keeperen sin. Det var nære på at det ble salg, men det ble ikke noe av likevel. Det er mange som følger ham i 2. Bundesliga og det sjiktet der.

Kan forsvinne

Fagermo tror Rossbach kan forsvinne allerede til sommeren:

- I Eliteserien er det bare André Hansen (Rosenborg) som matcher Sondre. Han er knallgod. Jeg tror ikke vi beholder ham lenger enn til sommeren.

- Hvordan reagerte han da du truet med å sette ham på benken?

TØFF LINJE: Dag-Eilev Fagermo. Foto: NTB scanpix
TØFF LINJE: Dag-Eilev Fagermo. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ikke noe annerledes enn de andre. Jeg tror de skjønner det innerst inne, men de liker det ikke. De tror de kommer lettere til utlandet ved å være Bosman-spiller. Men de kommer ikke til utlandet hvis de ikke spiller i Eliteserien. Det strategien vil alltid fungere, slår Fagermo fast.

Fornøyd

- Verken jeg eller klubben var tjent med situasjonen. Derfor skrev jeg under på ny kontrakt, sier Rossbach til Odds Facebook-side.

- Jeg måtte spilt i 2. divisjon. Da ville jeg ikke fått veldig store muligheter til å vise meg fram.

Fagermo er fornøyd med å ha ryddet opp i stallen før denne sesongen. Torgeir Børven (Brann), Bilal Nije (Vålerenga) og Tobias Lauritsen (Pors) har kommet inn. Treneren håper på et par kvalitetsspillere til.

- Vi har mye talent, men er litt tynne, påpeker han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!