Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var nervøs de første minuttene

Mame vil lære av Rooney og co etter drømmedebuten.

DRØMMEDEBUT: Mame Biram Diouf var iskald da Jensen rykket ut fra streken i et forsøk på å skjære av Antonio Valencias framspill, men den svære dansken var ikke hurtig nok. Diouf fikk panna på ballen og styrte den enkelt i det tomme buret foran Stretford End.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
DRØMMEDEBUT: Mame Biram Diouf var iskald da Jensen rykket ut fra streken i et forsøk på å skjære av Antonio Valencias framspill, men den svære dansken var ikke hurtig nok. Diouf fikk panna på ballen og styrte den enkelt i det tomme buret foran Stretford End.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet): Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf fikk drømmedebuten foran hjemmepublikummet på Old Trafford da han scoret det siste målet i Manchester Uniteds 3-0-seier over Burnley i ettermiddag.

Mame jaget et langt oppspill, stusset ballen over en utrusende Brian Jensen, og fullførte med saltofeiring og draktnavnpeking mens ballen fant nettet.

- Det føles godt å score i min første kamp her. Jeg var nervøs de første to-tre minuttene, men så glemmer du alle menneskene på tribunen og gjør jobben din, sier senegaleseren til klubbens hjemmesider.

Vil lære av stjernene
Diouf har allerede blitt en slags kulthelt blant deler av United-fansen, som med en viss ironisk distanse har utnevnt ham til «The One».

Mames første minutter for United mot Birmingham skremte ingen
, men etter scoringen i dag har de mest håpefulle begynt å trekke sammenlikningen med en annen Molde-import, Ole Gunnar Solskjær, som også scoret i sin hjemmedebut for klubben.

- Jeg må bare jobbe hardt og gjøre mitt beste, så får vi se når manageren trenger meg. Jeg kommer til å være klar, hvertfall. Jeg skal gjøre mitt beste for mitt nye lag og være forberedt når de trenger meg. Jeg skal jobbe hardt på trening, aldri gi opp, og være klar når sjansen byr seg, sier Mame selv.

- Jeg er sikker på at jeg kan lære (av å spille sammen med Rooney, Owen og Berbatov). De er toppspillere, blant de beste i verden. De har gjort så mye innen fotballen og i denne ligaen, så jeg skal prøve å lære av dem, sier han.

Stolt Jonevret
Gamletrener Kjell Jonevret fikk ikke sett sin tidligere elev havne på scoringslista i hjemmedebuten, men tekstmeldingene har strømmet på i ettermiddag.

- Jeg har sikkert fått 25 SMS'er allerede, og det fortsetter å renne inn. Folk er glade på Mames vegne både i Norge og Sverige, sa Jonevret til Dagbladet etter kampen, og gledet seg både over Dioufs umiddelbare suksess og senegaleserens saltofeiring.

- Vi vet at han er god på disse saltoene. Det har vi sett på Aker Stadion noen ganger, og det må da være verdt noen ekstra kroner det også? spurte svensken spøkefullt.