- Jeg var nervøs

Lund Svindal på Golden Eagle for første gang etter fallet.

BEAVER CREEK/OSLO (Dagbladet.no): - Det var godt!, sier Aksel Lund Svindal etter å ha kjørt sitt første heat i løypen han skadet seg stygt i for nesten nøyaktig ett år siden.

Romerikingen kjørte inn til tiden 1.44,67. Det er1,85 sekunder etter Bode Miller, men det viktigste for Lund Svindal var bare å komme seg helskinnet gjennom løypa.

- I dag var ikke tiden det viktigste. Det var spesielt å kjøre i dag og jeg var nervøs. Det var tyngere å stå ski i dag enn tidligere denne uka, sier Lund Svindal til Dagbladet.no.

Svindal ble mørbanket etter et hopp i et utfortraseen og pådro seg et dypt kutt i baken, samt hode og ansiktsskader. Fallet ødela sesongen for en Svindal som var i sitt livs form.

I dag tok han det rolig over hoppet.

- Da jeg kom mot Golden Eagle holdt jeg tunga rett i munnen og brukte god tid. Fokuserte på å ha riktig bevegelse og bli ferdig med det, sier han.

Tidligere denne uken benektet Lund Svindal ovenfor NRK at han var nervøs for gjensynet med Beaver Creek.

 - Det skal gå veldig greit. Jeg får ikke gjort noe med det som skjedde i fjor, så det er ingen vits å grue seg, sa han.

TILBAKE: Aksel Lund Svindal er tilbake i bakken han falt og slo seg stygt i for ett år siden. Bak står faren Bjørn (t.v)og følger med. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
TILBAKE: Aksel Lund Svindal er tilbake i bakken han falt og slo seg stygt i for ett år siden. Bak står faren Bjørn (t.v)og følger med. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

Lund Svindal og de andre utøverne kjørte i dag gjennom løypene for å se på forholdene. Finalen går på fredag og Lund Svindal kjører med ett mål for øyet:

- Jeg kjører for å vinne, men må være fokusert i en så vanskelig bakke, sier Lund Svindal ovenfor Dagbladet.no.

- Jeg var nervøs
FALT STYGT: Aksel Lund Svindal falt stygt i Beaver Creek for ett år siden. Her ligger han for behandling.