- Jeg var nødt til å score

Bodø/Glimt kvittet seg med Stavanger-spøkelset.

• Viking - Bodø/Glimt 2-3

VIKING STADION (Dagbladet): Bodø/Glimt vant sin fjerde strake kamp etter at innbytter Anders Karlsen snudde oppgjøret med to vakre scoringer i løpet av andreomgangens første kvarter.

- Jeg trodde aldri at det skulle skje før jeg kom inn på banen. Jeg får god tid til å prikke hjørnet ved begge målene. På den siste sto Trond så alene at jeg var nødt til å score, sier Karlsen til Dagbladet og smiler.

Matchvinneren fikk sjansen etter at bortelagets senegalesiske juvel, «Badou», ble liggende bevistløs på gressmatta mot slutten av første omgang.

Episoden var svært dramatisk, men Dagbladet fikk i etterkant opplyst av ambulansepersonellet på stadion at det etter forholdene skal stå bra til med midtbanespilleren.

Badou ble likevel sendt til sykehus for det som antas å være videre undersøkelser.

Skrekkstatistikk Bodø/Glimt hadde kun vunnet én av de siste 19 kampene mot Viking før kveldens møte i Stavanger. Tre strake trepoengere gjorde likevel sitt til at optimismen i den gulkledde leiren var stor.

Med formspillere som «Badou», Abdurahim Laajab og fjorårets Viking-toppscorer Trond Olsen på laget, hadde Bodø/Glimt de siste kampene vist hvorfor flere av landets fotballeksperter tippet dem som årets positive overraskelse før sesongstart.

I Stavanger kunne Jan Halvor Halvorsens menn pynte på den forferdelige statistikken, men på motsatt banehalvdel mønstret Viking-trener Kjell Jonevret et mannskap som også hadde startet Tippeligaen 2014 bra.

Ositas sjanse På overtid mot Molde i forrige serierunde kom imidlertid siddisenes første tap. Det medførte at Viking droppet fra tredje- til femteplass på tabellen, etter fire kamper på rad uten seier.

Som i de to foregående kampene, manglet lagets desidert viktigste spiller, Yann-Erik de Lanlay, også i aften.

I hans fravær har Veton Berisha bekledd rollen på høyrekanten, men til dette oppgjøret var egersunderen henvist til benken. I stedet fikk uprøvde Osita Henry Chikere sin aller første seriekamp i mørkeblå drakt fra start.

Jonevret valgte den 191 centimeter lange muskelbunten på topp, mens det 22 år gamle bursdagsbarnet Jón Dadi Bödvarsson ble skjøvet ut til høyre.

Mål, mål, mål Det viste seg som et relativt godt trekk. Den høyreiste nigerianeren gjorde en god jobb som oppspillspunkt og bidro til at Viking kunne flytte laget høyere i banen.

Samtidig la Bodø/Glimt seg lavt og nektet Viking rom. Taktikken lyktes, for i banespillet maktet ikke hjemmelaget å skape noe som helst de første 18 minuttene.

Derfor var det heller ikke unaturlig at de mørkeblå tok ledelsen etter en dødball. Bodø/Glimt klarerte i første sekvens, men like etter mottok Jón Dadi Bödvarsson ballen på høyrekanten.

Den landslagsuttatte islendingen dro seg ned langs linja og chippet ballen mot bakre stolpe. Der vant Chikere den første duellen, før midtbanespiller Björn Daniel Sverrisson fluktet nummer to-ballen i mål.

Glimts mønsterangrep Vikings ledermål var perfekt for den nøytrale tilskuer, for Bodø/Glimt endret straks taktikk og begynte å sende flere menn i angrep.

Ikke overraskende, var det lagets varemerke, kontringsstyrken, som resulterte i utligningen.

Angrepet startet hos «Badou», som spilte ballen på innsiden av Vikings André Danielsen. Landslagsbacken klarte ikke stokke beina raskt nok og dermed ble det en perfekt pasning til Olsen.

Lynvingen slo raskt inn til en ventende Laajab som bare skulle bredside ballen i mål.

Iven Austbø vartet imidlertid opp med en praktredning, for så å måtte se Moustapha Ndiaye klinke inn returen.

Skrek på legen Bodø/Glimt var tilbake i kampen, men i det 37. spilleminutt virket plutselig spillet fotball helt ubetydelig.

Det var etter en 50-50-duell mellom Kristoffer Haugen og Badou at sistnevnte ble liggende tilsynelatende bevistløs på gressmatta. Spillere fra begge lag skrek etter hjelp fra helsepersonell. Dramatikken var stor. Blant annet målscorer Ndiaye gikk fortvilet rundt med hendene på hodet.

Etter drøye fem minutter, ble den eminente midtbanespilleren ført av banen på båre.

Dagbladet pratet like etterpå med ambulansepersonellet til stede på stadion, som opplyste at Badou hadde blitt slått bevistløs etter en smell i hodet. Senegaleseren hadde heldigvis kommet til seg selv, men skulle likevel til sykehuset for en sjekk, fikk vi fortalt.

Karlsen-dobbel Dommer Brage Sandmoen la til flere minutter som følge av hendelsen. Tiden utnyttet Viking og Vidar Nisja på best mulig måte: Med å sette en ny ball i nettet bak Lasse Staw.

Steinthor Thorsteinsson og Haugen kombinerte både hurtig og presist langs venstresiden, før sistnevnte plantet ballen på pannebrasken til Nisja. Jærbuen takket for innlegget med å styre lærkula i mål fra om lag fem meter.

Det betydde at Viking kunne puste lettet ut i de så lenge pausen varte. Etter sidebytte var det likevel to nye grunner til å fortvile. Begge signert Anders Karlsen. Den tidligere Stavanger IF-spilleren viste at han trives i byen - i motsetning til hva andre Bodø/Glimt-gutter har gjort før ham.

Først ved å skru ballen helfrekt i det lengste hjørnet fra cirka 18 meter, så ved å trille ballen iskaldt langs gresset og i mål like etter at timen var passert.

I sluttminuttene jaktet Viking utligning, men da innbytter Berisha ikke maktet å score fra to meters hold på overtid, ble det et nytt tap for laget fra oljehovedstaden.

SCORET: Vikings Vidar Nisja jubler her etter å ha satt inn 2-1-målet like før pause.
 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SCORET: Vikings Vidar Nisja jubler her etter å ha satt inn 2-1-målet like før pause. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer