Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var nødt til å se på ham

Eduardo om Taylors sykehusbesøk.

(Dagbladet.no): En ulykkelig Martin Taylor dukket opp på sykehuset dagen etter at han hadde brukket foten til Eduardo. Birmingham-stopperen gruet seg før gjensynet med Arsenal-spissen, der han ba om unnskyldning og forsikret at taklingen ikke var vondt ment.

Men det var ikke slik at Eduardo aksepterte unnskyldningen uten å mukke.

- Jeg var nødt til å se på ham. Jeg kunne ikke forstå hvordan noen kunne sette inn en sånn takling, bare tre minutter ut i kampen, sier Eduardo ifølge Daily Mail.

- Jeg kunne mistet foten

Avisa viser også bilde av en smilende Arsenal-spiss på krykker. Han ble skrevet ut fra sykehuset for noen dager siden, og må gå med gips i halvannen måned før opptreningen kan begynne.

Først om ni måneder forventes Eduardo å gjøre comeback. Det kunne likevel vært langt verre - noe 25-åringen er fullstendig klar over. Taylors støvel forårsaket et åpent brudd i leggen, og et ankelledd ute av stilling.

- Skaden var så stygg at jeg kunne mistet foten, sier han.

Arsenal-fysio Gary Lewin er blitt hyllet for sin innsats ute på banen. Han innså raskt at de neste 45 minuttene var avgjørende for Eduardos videre karriere, og at en rask operasjon var helt nødvendig på grunn av infeksjonsfaren. I tillegg var han snartenkt nok til å hente Gilberto som tolk midt i kaoset, ettersom Eduardo var i sjokk og mumlet på portugisisk.

GODTOK UNNSKYLDNINGEN - TIL SLUTT: Det lå ingen automatikk i at Eduardo aksepterte unnskyldningen fra Martin Taylor, men til slutt valgte Arsenal-spissen å tro på at taklingen ikke ble gjort for å skade ham. Foto: AP
GODTOK UNNSKYLDNINGEN - TIL SLUTT: Det lå ingen automatikk i at Eduardo aksepterte unnskyldningen fra Martin Taylor, men til slutt valgte Arsenal-spissen å tro på at taklingen ikke ble gjort for å skade ham. Foto: AP Vis mer

- Jeg vil alltid være takknemlig overfor Gary for det han gjorde. Det var avgjørende. Jeg husker ikke så mye av selve smellen. Jeg husker smerten, og synet av at foten var vridd, sier han.

Vil ikke se bildene

Selv om han har vanskelig for å forstå hvordan Taylor kunne takle som han gjorde, velger Eduardo å tro på at han ikke ønsket å skade noen.

- Til slutt trodde jeg at Taylor var oppriktig, og aksepterte unnskyldningen hans. Selv om han ødela sesongen min ville det vært utrolig å tro at det han gjorde var med overlegg, sier han.

De stygge bildene har han ennå ikke sett, og ikke ønsker han å se dem heller.

- Jeg er ikke interessert. Jeg har tatt avgjørelsen sammen med kona. Jeg ønsket å glemme det som skjedde.

Ble hetset av Villa-fansen

Uten Eduardo greide Arsenal ett poeng hjemme mot Aston Villa i går, med et nødskrik. Arsenal-fansen hadde med seg bannere med støtteerklæringer til Eduardo, mens Villa-fansen hetset ham.

image: - Jeg var nødt til å se på ham

Det gjorde stemningen amper på tribunen, og både Arsene Wenger og Martin O\'Neill fordømte den lite respektfulle syngingen.

- Du forventer mer av folk som kommer på fotballkamp. Det virker som om dumheten ikke har noen grenser, sier franskmannen.

- Hvis det er tilfelle (at Eduardo ble hetset), er jeg ekstremt skuffet, sier O\'Neill.

<B>TAKKER LEWIN:</B> Her kommer Arsenal-fysio Gary Lewin stormende ut på banen. Innsatsen hans var trolig avgjørende for at Eduardo høyst sannsynlig returnerer til fotballbanen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media