«Jeg var nok litt hinsides»

- Det er lett! Svarer Drillo på spørsmålet om hva han husker best fra fotball-VM. Men etter å ha rekapitulert avslutningsminuttene av Brasil-kampen, så modererer han seg ganske betydelig. Det var ikke er så lett likevel. Med andre ord: Drillo er akkurat som folk flest på dagen et halvt år etter tidenes fotballfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Drillos foran et kobbel med OL- og verdensmestrer i avstemmingen om Folkets Idrettspris, og Rosenborg på tredjeplass - hva forteller det deg?

- Alt om fotballens posisjon. Norge har ikke vært i nærheten av å bli verdensmestrer, likevel vinner landslaget dette. Fotballen henger høyt, og interessen forsterkes gjennom media. Jeg har forståelse for dem som synes det kan bli for mye. Dessuten tror jeg de ferskeste inntrykkene hevder seg litt bedre i en konkurranse som dette. Hadde Rosenborg slått Juventus, så kunne det blitt en annen vinner.

Hva er det viktigste fotballen har gitt deg? - Det er på den arenaen jeg har hatt mest kontakt med mennesker. Det er der jeg har lært mest både om meg selv og andre. Fotballtrenerjobben har gjort meg mindre egosentrisk. I yngre dager var jeg lite bevisst på hvordan jeg ble oppfattet av andre. En bevisstgjøring på det feltet, naturligvis i kombinasjon med alder, har gjort meg mye flinkere til å jobbe med andre mennesker, og gi av meg selv.

Hva var Drillos beste - og dårligste - egenskap? - Følte at vi jevnt og trutt utviklet oss positivt i retning av det jeg oppfatter som riktig fotball. Vi stagnerte nok litt det siste året. Kanskje også litt før den tid. Ellers var nok organiseringen vår beste side. Svakheten var farta. Kunne ønsket meg raskere spillere. Men er klar over at det ligger en motsetning mellom fart og utholdenhet, og landslaget har jo en stil som krever mye løping - og utholdenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer