- Jeg var oppriktig bekymra for at Thomas Myhre skulle slå meg ned

Golden Goals elektrosjokkfotball har nådd hundretusener verden rundt.

(Dagbladet): Golden Goal-gutta Henrik Elvestad og Johan Golden gjennomførte en slags egenversjon av Milgram-eksperimentet i programmet sitt denne uka.

I motsetning til i Stanley Milgrams forsøk var det imidlertid lite annet resultat å hente enn ren skadefryd og mye latter.

Eks-proffer som Jan-Åge Fjørtoft, Mini Jakobsen, Thomas Myhre og Claus Lundekvam ble utstyrt med elektrosjokkbånd som vanligvis brukes til å lære opp hunder, og Golden og Elvestad sendte villig vekk støt mot spillerne.

Og etter sendinga i forrige uke har suksessen blitt internasjonal.

I dag har klippet surret og godt på Sky Sports News i England, og også storaviser som Daily Mail og Mirror har gledet seg over å se våre landslagsstjerner lide.

Også på YouTube er videoen en stor suksess, og har per nå blitt sett av over 260 000. Se hele klippet her.

Elsker Fjørtoft-smerte
Johan Golden er forbauset over den internasjonale appellen, men har en teori om hvorfor verden elsker elektrosjokkfotballen.

- Appellen er tydeligvis dette at interessen for å se Jan Åge Fjørtoft bli påført smerte er internasjonal. Den gleden vi kjente på da vi gjorde det, kjenner visst ingen landegrenser, og det er interessant. Evnen til å glede seg over Fjørtofts smerte er en evne som engelskmenn definitivt har, og det virker som det ikke har noe å si om du er derfra eller fra Timbuktu, sier Golden til Dagbladet.

Han sier Viasat-programlederen var en av dem som fikk merke det verst, mens andre klarte seg bedre.

- Mini fikk jo så det hagla i starten, men han bare rista det av seg. Fysio Vidar Davidsen var mer bekymra for det medisinske aspektet, men vi fant ut at det bare var å løfte båndet opp mot brystet, så ble det en hjertestartet umiddelbart. Claus Lundekvam ble faktisk immun etter hvert, etter å ha gått rett ned for telling i begynnelsen, humrer programlederen.

Store muligheter
Johan Golden forteller at det var et av redaksjonsmedlemmene som fant ut at det hadde vært gøy å prøve eksperimentet, og de bestemte seg for å bestille et par hundehalsbånd fra USA.

- Så prøvde vi det selv, og da var det bare å bestille 20 til med en gang, sier han.

- Hvor vondt gjør det?

- Det er som et skikkelig vondt vepsestikk. Du får et støt selvfølgelig, og det er mye vondere enn å ta tunga borti stikkontakten, for eksempel. Fordelen er at det går over med en gang, så det er mulig å fortsette spillet. Men jeg var oppriktig engstelig for at Thomas Myhre skulle komme og slå meg ned på et tidspunkt, sier Golden.

- Det deiligste var egentlig å ta dommeren, det har vel vært en drøm for alle å kunne påføre dommeren smerte etter en håpløs avgjørelse, sier han.

Nå diskuterer Golden Goal-redaksjonen hvordan de kan utvide og forbedre elektrosjokk-konseptet før neste sesong.

- Vi kommer i hvert fall ikke til å kaste disse båndene, og at kommer noe mer elektrisitet neste sesong, er helt sikkert, sier Johan Golden til Dagbladet.

- Jeg har veldig lyst til å prøve på en stuper, men da må vi vel først finne ut om det er en god idé å bruke båndene i vann. I Friidrett er det også mange muligheter, sier han.