Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var på vei over målstreken

Her runder Daniel Braaten Hellas-keeperen, men han ble feilaktig avblåst for offside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN (Dagbladet.no): Hellas - Norge 1-0. Norge skapte flest sjanser, men ble frarøvet den aller største da Daniel Braaten feilaktig ble avvinket for offside.

- Vi ble fratatt et mål for en feilaktig offside. Vi ser det klart fra benken og det er helt ubegripelig hva linjemannen tenkte på, sier en oppgitt Åge Hareide til TV3.

Daniel Braaten var førstemann ut av dusjen i den greske hovedstaden, og da Dagbladet.no møtte ham i presseområdet var han skuffet over offsideavgjørelsen.

- Fra mitt ståsted er det en feilaktig avblåsning. Det er bittert, for vi kunne fått med oss ett poeng, sier Rosenborg-spilleren.

Han ble spilt gjennom av Steffen Iversen, og rundet keeperen før han ble avblåst.

- Jeg var på vei mot streken og hadde puttet.

Braaten klarer - selv i skuffelsen over tapet - å se positivt på framtida.

- Jeg synes vi spiller bra, og hadde en del sjanser - selv om det hjelper fint lite når vi ikke setter dem. Vi viste i dag at vi er kapable til å slå Hellas på hjemmebane.

SNYTT FOR SCORING: Her er Daniel Braaten på vei forbi Hellas-keeperen, men linjemannen flagget ham av for offside. Foto: SCANPIX
SNYTT FOR SCORING: Her er Daniel Braaten på vei forbi Hellas-keeperen, men linjemannen flagget ham av for offside. Foto: SCANPIX Vis mer

- Drittlei hederlige tap

Himmelen åpnet seg før kampstart, og da kampen omsider kom i gang, var gressmatta glattere enn en godt oljet gresk salat. Gjennom hele kampen oppsto det uventet situasjoner på grunn av det glatte føret.

Norge ble bedre og bedre utover i kampen, og hadde de fleste og beste sjansene - bortsett fra et gresk stangskudd på overtid.

- Spillerne gjør en kjempeinnsats i 2. omgang, og skal ha honnør for det. Men nå begynner jeg å bli drittlei hederlige tap på bortebane, sier Hareide.Hellas er kjent for å være gode på dødballer, og slik kom også målet som avgjorde kampen i Aten.

- Vi snakket mye om dødballene deres før kampen. Det var mange folk i feltet under scoringen, og da er det alltid risikosport, sier Hareide til Dagbladet.no

God gresk start

Det meste så ut til å gli grekernes vei i åpningsminuttene.

Før det var gått ett minutt var Stylianos Giannakopoulos bare en dårlig førsteberøring fra å være aleine med Thomas Myhre. Sju minutter seinere kom høyrebacken Georgios Seitaridis seg helt inn mot dødlinja, og la et innlegg som kjærtegnet tverrliggeren bak Thomas Myhre.

image: - Jeg var på vei over målstreken

Men til tross for noen glepptak i starten, kom Norge snart bedre med, og skapte de første store sjansene mulighetene.

12 minutter inn i kampen fikk Fredrik Strømstad en klarering fra feltet rett på seg, og volleyskuddet måtte Hellas-keeper Antonios Nikopolidis slå til corner. Corneren la Morten Gamst Pedersen ut til John Arne Riise, som blåste ballen et stykke over mål på volley.

Etter 17 minutter kombinerte Norge fint på venstresida med Solskjær, Gamst, Doffen og Riise involvert. Sistnevntes innlegg ble dessverre blokkert.

Nesten for Solskjær

I det 23. minuttet la Ole Gunnar Solskjær i vei på en enmannskontring som endte med skudd fra litt utenfor feltet. Ballen strøyk bare halvmeteren utenfor stanga.

Fire minutter seinere var Solskjær igjen på farta, og bare en våken inngripen av Nikopolidis hindret at Solskjær fikk avsluttet på mål, spilt fri av Martin Andresen.

- Jeg hadde flere sjanser i kampen, og bør sette noen av disse, sier Solskjær til TV3.

Minuttet etter klemte John Arne Riise til med en markkryper fra 30 meter, men igjen var Olympiakos-keeper Nikopolidis på rett sted.

Men det var Hellas som tok ledelsen etter 31 og et halvt minutt: En dødball inn i feltet spratt i kroppen på Nikolaos Lymperopoulos, og Benficas Konstantinos Katsouranis brassesparket - om vi er litt rause med ham - inn ledermålet.

Ingen av lagene skapte store sjanser mellom scoringen og pause.

Steffen mye i forsvar

Norge savnet utvilsomt en rein bakromsspiss i første omgang. Med Steffen Iversen nede i forsvar på defensive dødballer, ble det Ole Gunnar Solskjær som måtte forsøke å utnytte det til tider romslige bakrommet, og farta er ikke United-spissens fremste egenskap.

Etter sidebyttet var det Hellas som startet best igjen, og etter to minutter headet pause-innbytter Angelos Charisteas et par meter over mål.

12 minutter etter pause hadde Norge sin første sjanse i andre omgang. Gamsten jobbet seg fint inn i feltet, og vippet ballen mot Solskjær, som sleivet på ballen.

I det 61. minuttet tok Åge Hareide ut Fredrik Strømstad og satte inn Daniel Braaten. Braaten gikk fram som spydspiss, Steffen Iversen ble trukket ned bak ham, og Solskjær flyttet seg ut mot høyresida.

John Arne Riise så ut til å miste ballen da han plutselig fikk vendt mot mål og skutt fra drøye 20 meters hold i det 72. minutt. Ballen var suste like utenfor stanga.

Gode sjanser mot slutten

Daniel Braaten ble spilt gjennom av Steffen Iversen fem minutter seinere, og hadde god tid aleine med keeper. Linjedommeren blingset med minst en meter, og viftet Braaten av for offside.

Like etter kjempet Steffen Iversen godt mot den greske keeperen og to forsvarere. Ballen havnet hos Braaten, men en greker kastet seg ned og hindret den norske jokeren i å sette ballen i åpent mål.

Med drøye fem minutter igjen å spille, tok Norge ut Anders Rambekk og sate innpå Ole Martin Årst for å få ekstra slagkraft offensivt.

I det 89-minutt var Tromsø-kapteinen bare litt hårvoks unna å få styrt inn corneren fra Morten Gamst Pedersen.

På overtid kunne Hellas spikret kampen, men innbytter Ioannis Amanatidis satte ballen i stanga.

Årst fikk også en siste sjanse, men volleyskuddet fra 16-meteren traff en forsvarer.

Hellas kan være meget fornøyd med full pott etter to kamper, noe også Tyrkia har. De to lagene har én kamp til gode på Norge. 

- Headingen skal jeg sette. Skuddet jeg sender av gårde, kommer borti en spiller og den går til corner. Det er litt surt for vi er på høyde med grekerne og hadde fortjent i hvert fall ett poeng, sier Årst til TV3.

Selv om Norge har best målforskjell, ville Hellas vært foran Norge om kvaliken ble avsluttet nå - siden innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell.

AVGJØRELSEN: Her scorer Hellas målet som avgjorde kampen i Aten.
FLERE SJANSER: Ole Gunnar Solskjær - og ikke minst Ole Martin Årst - kunne puttet for Norge.