- Jeg var redd de skulle gå løs på hverandre

Hangeland fryktet slagsmål mellom Riise og Srna.

KRANGLET: Kroatia-kaptein Darijo Srna og Norges John Arne Riise hakket på hverandre gjennom nesten hele privatlandskampen på Ullevaal. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KRANGLET: Kroatia-kaptein Darijo Srna og Norges John Arne Riise hakket på hverandre gjennom nesten hele privatlandskampen på Ullevaal. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Norge - Kroatia 1-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): John Arne Riise og Kroatia-stjernen Darijo Srna havnet i flere tøffe dueller da Norge reddet 1-1 på overtid lørdag kveld.

Ved flere anledninger hakket de på hverandre, og Srna fikk i 2. omgang gult kort etter en stygg takling på nettopp Riise.

- Det var mange dueller og mye drittslenging fram og tilbake. Jeg var litt redd for at de skulle gå løs på hverandre, men heldigvis gikk det greit. Det startet vel med en duell, og så ble det knuffing og krangling. Sånn skjer i fotball, sier Brede Hangeland til Dagbladet.

John Arne Riise var lite snakkesalig om kranglingen da han møtte pressen etter kampen.

- Det var en bra duell. Det er slik det skal være i en kamp. Kjeften gikk hos begge to, sier Riise.

- Alt som skjer på banen, blir der. Derfor gikk jeg fort unna da kampen var over, for jeg gadd ikke snakke mer med han, sier Riise.

Riise forlot banen med en gang dommeren blåst av - og takket heller ikke motspilleren for kampen. Srna ville heller ikke snakke om krangelen med Riise.

Møttes før
- Hvorfor spør alle om Riise? Det var ingenting, sier Srna i pressesonen etter spørsmål fra VGTV.

Srna som er kroatisk landslagskaptein og spiller i ukrainske Shakhtar, møtte Riise og Roma i Champions League for ett år siden. Selv ville han ikke snakke om hva som forårsaket krangelsen.

- Alt jeg vil si er at jeg har spilt mot ham flere ganger, sier Srna til Dagbladet.

Espen Ruud sier til Dagbladet at han mener Riise kom best ut av kranglingen.

- Riise vant
- De var på hverandre i nesten 90 minutter og det var jo en kamp i kampen. Den vant Riise soleklart, sier Espen Ruud til Dagbladet.

Innbytter Eduardo scoret 1-0 til Kroatia med elleve minutter igjen å spille på Ullevaal. Spissen headet ballen i mål etter et fint innlegg fra Srna på høyresida.

Tarik Elyounoussi reddet uavgjort for Norge nesten to minutter på overtid.

SCORET: Tarik Elyounoussi jubler etter å ha scoret Norges utligningsmål på overtid.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SCORET: Tarik Elyounoussi jubler etter å ha scoret Norges utligningsmål på overtid. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det var deilig å få scoringen på overtid. Kroatia hadde bare ett skudd på mål, pluss scoringen i andre omgang, sier Riise.

MØTTES I FJOR: John Arne Riise spilte Champions League for Roma og møtte Shakhtar Donetsk og Darijo Srna i febraur i fjor. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia
MØTTES I FJOR: John Arne Riise spilte Champions League for Roma og møtte Shakhtar Donetsk og Darijo Srna i febraur i fjor. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia Vis mer