- Jeg var redd det skulle skje igjen

Men Even Pellerud fikk bursdagsgaven på forhånd.

SEIERSKLEM: 
Cathrine Høegh Dekkerhus  gratuleres av trener Even Pellerud etter seieren over Nederland. Landslagssjefen fyller 60 år i morra, og fikk bursdagsgaven på forskudd.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIERSKLEM: Cathrine Høegh Dekkerhus gratuleres av trener Even Pellerud etter seieren over Nederland. Landslagssjefen fyller 60 år i morra, og fikk bursdagsgaven på forskudd. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Even Pellerud åpnet gaven fra spillerne sine en dag på forskudd da Nederland ble slått 1-0 i fotball-EM søndag. Mandag fyller landslagssjefen 60 år.

- Jeg hadde lav puls i kampen mot Island, men høy puls i dag. Presset var større, for vi visste at det var større sjanse til å slå Nederland enn Tysland. Jeg merket at spillerne hadde høye skuldre. Det var en hard kamp, men heldigvis vant vi, sa han.

Planen var å presse høyt i perioder, og Pellerud så laget sitt kjøre over motstanderen i begynnelsen av hver omgang.

- Vi falt litt vel langt mot slutten av første omgang, men vi startet veldig godt i annen omgang. Da var det overkjøring en tid. Media overdriver gjerne treneres påvirkning på laget, men jeg sa vel noe fornuftig i pausen, da.

Flashback Også i annen omgang falt etter hvert Norge mer enn planlagt.

- Jeg fikk litt flashback til Island-kampen og var redd det skulle skje igjen, sa Pellerud, som fikk se spillerne ofre seg i hver duell for å holde unna. Bakerst hadde han en ekstra matchvinner i Ingrid Hjelmseth.

- Ingrid har vært så god så lenge. Hun er alltid konsentrert og klar når det kommer noe skummelt.

Norge ligger godt an Pellerud skulle gjerne sett at Norge hadde nyttet sjansen til å punktere kampen da Nederland blottet seg i jakten på utligning.

- Det var store rom og gode overgangssjanser. Det er vel så viktig å se på det vi gjorde offensivt som det vi gjorde defensivt, sa han.

Norge ligger godt an i kampen om å gå videre, men Pellerud har ikke regnet på det.

- Matten har jeg ikke gjort, og jeg er ikke særlig god på det heller. Men i dag er vi fornøyd.

(NTB)