- Jeg var redd for Gareth Bale

Theo Walcott om å dele rom med Real Madrid-stjernen.

ROMKOMPISER: De ble splittet da de gikk til hver sin av erkerivalene Tottenham og Arsenal, men Theo Walcott og Gareth Bale var nære venner da de spilte sammen i Southampton. Theo Walcott avslører at Gareth Bale (t.v.) var en god gammeldags skøyer. FOTO: AP PHOTO/Matt Dunham
ROMKOMPISER: De ble splittet da de gikk til hver sin av erkerivalene Tottenham og Arsenal, men Theo Walcott og Gareth Bale var nære venner da de spilte sammen i Southampton. Theo Walcott avslører at Gareth Bale (t.v.) var en god gammeldags skøyer. FOTO: AP PHOTO/Matt DunhamVis mer

(Dagbladet): Theo Walcott kom inn og fikk 16 minutter på banen da Arsenal tapte 2-1 mot Swansea søndag kveld.

Theo Walcott fikk store deler av sin fotballutdanning i Southamptons fotballakademi, og avslører at han måtte leve i konstant frykt for sin daværende romkamerat Gareth Bale. Det skriver Daily Mail.

Spøkefugl Walcott sier selv at han trivdes godt med å bo med Gareth Bale, men han påpeker at det ikke alltid var like morsomt.

- Jeg var alltid takknemlig hvis jeg kom inn på rommet uskadd når Gareth var i nærheten, fordi han var litt av en spøkefugl, sier Walcott.

Walcott avslører at Bale var en rampefant av den gode gamle sorten, og holdt seg i hovedsak til de gamle klassikerne.

- Jeg måtte trå varsomt. Han pleide å gjøre streker som for eksempel å putte ei vannbøtte på toppen av døra di slik at du ble klissvåt når du gikk inn, og sånne ting, sier Walcott.

Walcott kunne for første gang gå trygt inn hjemdøra da han forlot Southampton til fordel for Arsenal i januarvinduet i 2005/06-sesongen.

Kunne spilt for ligalederne Da han var unggutt spilte Theo Walcott for Swindon Town, og han forteller at han hadde en sjanse til å gå til Chelsea før han valgte å fortsette karrieren i Southampton.

- Det var familieklubb-følelsen jeg fikk fra Southampton som gjorde at jeg valgte å avslå et tilbud fra Chelsea da jeg var liten. Stamford Bridge var skremmende, sa Walcott.

Hadde han valgt Chelsea, er det svært lite sannsynlig at Walcott senere hadde endt opp i London-rivalene Arsenal.

Da kunne han ha vært i klubben som for øyeblikket står som suverene serieledere, og som Arsenal havnet ytterligere tre poeng bak etter dagens tap.

Lærer aldri Kampen mot Swansea er andre gangen på rad Arsenal gir vekk en ledelse denne uken, etter at de tidligere rotet vekk 3-0 mot Anderlecht i Champions League.

Arséne Wenger var naturligvis ikke helt fornøyd med Arsenals innsats da han snakket med pressen etter kampen.

MATCHVINNEREN: Swanseas Bafetimbi Gomis jublet hemningsløst da han satte inn 2-1 etter 78 minutter, like før Theo Walcott entret banen for Arsenal. Foto: EPA/DIMITRIS LEGAKIS
MATCHVINNEREN: Swanseas Bafetimbi Gomis jublet hemningsløst da han satte inn 2-1 etter 78 minutter, like før Theo Walcott entret banen for Arsenal. Foto: EPA/DIMITRIS LEGAKIS Vis mer

- Vi hadde kontroll og ledet 1-0, men vi slapp de tilbake i kampen da vi tapte duellene på midtbanen. Vi fullførte ikke kampen helt. Vi var gode i 75 minutter, men vi må lære oss å spille godt i 90, sa Wenger.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher var ikke nådig mot Arsenals gjentagende naive forsvarsspill.

- Det er det samme som det alltid har vært. Det er måten de spiller på, måten de ser spillet på. De lar dette skje mot dem uke etter uke, og sesong etter sesong, sa han, før han fortsatte:

- De ledet 1-0, men foran utligningen var alle på vei fremover og de ble tatt på en kontring igjen. Vinnermålet kom av at de er for puslete, de er ikke fysisk sterke nok når innleggene kommer inn. Dette er problemer hvem som helst kan se, sa Carragher.

Walcott greide ikke å forandre kampbildet i sluttminuttene slik Wenger kanskje hadde håpt på, og med ham på banen ebbet det ut i 2-1-seier til Swansea. Nå ligger Arsenal hele 12 poeng bak naborivalene Chelsea.