Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var så nervøs at jeg skalv i beina

Bård Finne (17) senket RBK med to scoringer på to minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann-Rosenborg 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Rosenborg ledet Tippeligaen i snaut 32 minutter. Da dukket Bård Finne opp og scoret sitt første mål i Tippeligaen. 17-åringen ble byttet innpå bare minuttet tidligere, og satte inn en retur fra kloss hold.

- Jeg var så nervøs at jeg skalv i beina. Men jeg hadde lyst å gripe sjansen når jeg først fikk den. At jeg scorer to mål på et par minutter er nærmest uvirkelig for en 17 åring fra Bergen, sier Finne til Dagbladet.

GRUET SEG? Bård Finne måtte finne trøst hos trener Rune Skarsfjord før innhoppet. Det resulterte i to scoringer for unggutten.
GRUET SEG? Bård Finne måtte finne trøst hos trener Rune Skarsfjord før innhoppet. Det resulterte i to scoringer for unggutten. Vis mer

Fire minutter senere gjorde innbytteren det igjen. Kim Ojo utnyttet svakt keeperarbeid av Örlund, og sendte ballen uegoistisk til unggutten, som enkelt kunne trille inn seiersmålet. Dermed snublet alle de tre lagene som ligger øverst på tabellen i den samme runden.

- Jeg er ikke overrasket, han er veldig målfarlig, sier Brann-kaptein Markus Jonsson om ungguttens scoringer.

Ny giv Molde ga Rosenborg en gyllen mulighet til å ta over ledelsen i Tippeligaen etter uavgjort i Skien. Trønderne gikk ut i den andre omgangen i Bergen vel vitende om Odd Grenlands gode innsats, og det så ut til å gi laget en ny giv.

Ti minutter etter hvilen ble John Chibuike frispilt alene med Brann-keeper Piotr Leciejewski etter nydelig forarbeid av Mikael Dorsin. Alene med Leciejewski gjorde spissen ingen feil, og sendte gjestene i føringen.

Det var en viktig scoring for bortelaget som kunne ta innpå to poeng på Molde og tre på Strømsgodset som tapte tidligere i denne Tippeliga-runda. Rosenborg var Tippeligaens formlag, og stod med fire seire på fem kamper.

- Vi må lære oss å tape også, sier Mikael Dorsin etter kampen.

Kvarteret før slutt fikk Brann et frispark like utenfor på 16-meteren. Erik Huseklepp forsøkte seg, men skuddet ble blokkert av en Rosenborg-spiller.

Skapte lite Hjemmelaget skapte ikke stort i den første omgangen, og trønderne kunne fort gått til pause med ledelse. Borek Dockal og Tarik Elyounoussi hadde begge muligheten til å sende ballen i nettet, uten å lykkes.

Stefan Strandberg måtte byttes ut allerede etter kvarteret med en skade.

DRØMMEKVELD: Bård Finne scoret to mål på to minutter.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DRØMMEKVELD: Bård Finne scoret to mål på to minutter. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!