Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var så nervøs

Fra å stå på scenen under idrettsgallaen er det nå tilbake til hverdagen for Birgit Skarstein. Til helga går hun verdenscup i Tyskland for å forberede seg mot sommerens OL.

STYRTE SHOWET: Programledere Birgit Skarstein og Nicolay André Ramm under Idrettsgalla 2020 i CC Amfi på Hamar lørdag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STYRTE SHOWET: Programledere Birgit Skarstein og Nicolay André Ramm under Idrettsgalla 2020 i CC Amfi på Hamar lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Birgit Skarstein og Nicolay Ramm var de to utvalgte til å lede årets idrettsgalla som ble arrangert i Hamar OL-amfi i helga. Hun fikk spørsmål om det ærefulle oppdraget i mai, og helt siden august har de jobbet med å sy sammen prosjektet.

- Det har vært veldig av og på siden august, jeg har fått kommet og gått litt som det har passet meg med tanke på trening. Vi har jo både hatt samlinger og konkurranser, men det har ikke gått ut over treningen min, sier Skarstein til Dagbladet.

Med Ramm som læremester har hun fått god opplæring i hva som kreves for å lede en av Norges største live sendinger.

- Vi har øvd masse, man kan godt sammenlikne det med toppidrett. Det handler om å forberede seg godt, jobbe sammen som et team og når dagen kommer handler det om å levere, sier hun.

TIL DRESDEN: Både Birgit Skarstein og Vilde Nilsen er tatt ut til verdenscup i Tyskland til helga.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TIL DRESDEN: Både Birgit Skarstein og Vilde Nilsen er tatt ut til verdenscup i Tyskland til helga. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

I nesten tre timer underholdt de det norske folk med sang, dans og priser. Birgit Skarstein hadde selv sammen med to profesjonelle dansere satt sammen en koreografi som de utførte under åpningsnummeret.

- Jeg var så nervøs da sceneteppet åpnet seg, vi skulle framføre dansen også rett inn i åpningen uten manus. Det er mye som kan gå galt, men det er jo ikke farlig om man gjør noen feil.

Ny verdenscuphelg

Før jul deltok Skarstein i verdenscup på hjemmebane, det ble arrangert i neste års VM løyper på Lillehammer. Til helga er det igjen klart for verdenscup, denne gangen i den tyske byen Dresden.

- Det er ikke en satsinghelg for meg, men selvfølgelig så går jeg på ski for å bli en bedre roer og omvendt. Jeg håper at grunnformen er såpass bra etter jula at jeg kan være å kjempe om en topp-tre plassering, sier hun.

Til sommeren arrangeres det OL i Tokyo, og det er her Skarstein virkelig skal levere.

- Det er det absolutt store sesongmålet, det er kanskje tiårets store mål, sier hun.

Vilde Nilsen slo Birgit Skarstein og stakk av med prisen årets para-utøver under idrettsgallaen, hun er også uttatt til å gå verdenscup i Dresden til helga. Dette er første gangen para-verdenscup arrangeres sammen med FIS world cup.

Neste år flytter idrettsgallaen nordover til Trondheim, og vil for første gang bli arrangert i Trønderhovedstaden.